Bundesliga: a Schalke-szurkolók összetűzésbe kerültek a játékosokkal

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2021.04.21. 09:59
null
Gerald Asamoah szerint a játékosok nem adtak bele mindent (Fotó: AFP)
Sorozatban harminc élvonalbeli idény után a Schalke kiesett a német Bundesligából. A gelsenkircheni szurkolók szerda este megvárták a játékosokat a stadionnál, s a klub közleménye szerint tettlegességig fajult a vita. Gerald Asamoah csapatmenedzser pedig könnyeivel küzdött az Arminia Bielefeld elleni mérkőzést követően.

„Számítottunk erre, ám amikor valósággá vált a kiesés, az szörnyű érzés – nyilatkozta a Sky kamerái előtt Gerald Asamoah csapatmenedzser, aki játékosként 1999 és 2010, valamint 2013 és 2015 között erősítette a Schalkét. – Mindannyian csalódást okoztunk, magunkba kell néznünk. Ha a tabella legalján állsz tizenhárom ponttal és valaki azt mondja, mindent beleadott, nem tudom mit csinálnék azzal az emberrel. Vajon minden játékos tisztában volt vele, hogy milyen klub színeiben futballozik?”

A 42 esztendős Asamoah 279 Bundesliga-meccsen játszott a Schalkéban, összesen 44 gólt szerzett.



A Schalke szerdán 1–0-ra kikapott Bielefeldben, ezzel vált biztossá, hogy az 1990–1991-es évad óta először ismét a másodosztályban szerepel majd.

A klub csütörtök reggel közleményt adott ki, amely alapján néhány szurkoló várta a meccsről hazatérő csapatot a Schalke stadionjánál, s összetűzésbe keveredett a játékosokkal.

A Schalke vizsgálatot indított az ügyben.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik