Kingsley Coman a manchesteriek célkeresztjében (Fotó: AFP)

 

 

A Bild információi szerint a United évi 8 millió eurós fizetéssel csábította Comant 2020 nyarán, ám a megállapodás ennek ellenére sem jött össze. A Manchester City eközben a Leroy Sané-transzferbe szerette volna bevonni a francia szélső játékjogát, de a Bayern München ebbe sem ment bele.

A német lap hozzáteszi, az MU és a City ennek ellenére újabb ajánlatra készül a francia labdarúgóért, akinek jelen állás szerint 2023 júniusáig szól a szerződése Németországban.

Coman 2015 óta a Bayern futballistája, két idényen át kölcsönben szerepelt a bajoroknál, majd 2017-ben 21 millió euróért cserébe ki is vásárolták játékjogát a Juventustól. 185 tétmeccsen 39 gólja és 46 gólpassza van a münchenieknél – többek között az ő találata döntötte el a 2020-as Bajnokok Ligája-döntőt is.

A 25-szörös válogatott játékos piaci értékét 55 millió euróra teszi a Transfermarkt.

Coman kabalának sem utolsó, páratlan sorozatot tudhat magáénak, hiszen profi karrierje 2012-es kezdete óta nem volt olyan idénye, amikor aktuális klubjával ne nyert volna bajnoki címet – a Paris Saint-Germainnel kettő, a Juventusszal kettő, a Bayernnel öt aranyérme van már.