Bundesliga: a Hoffenheimtől igazolt kapusedzőt a Bayern

Vágólapra másolva!
2023.02.08. 13:12
null
Michael Rechner kapusedző a Bayern Münchenheze igazolt (Fotó: Getty Images)
A német labdarúgó-bajnokságban címvédő és listavezető Bayern München Michael Rechner személyében megtalálta új kapusedzőjét.

A 42 éves szakember a Hoffenheimtől érkezett a müncheni klubhoz, ahol újra együtt dolgozik Julian Nagelsmannal, aki 2016 és 2019 között volt a "főnöke" előző állomáshelyén.

A Bayernnél a katari világbajnokság után lett központi téma a kapusedző kérdése, ugyanis a klubvezetés megvált Toni Tapalovictól. Ő a német sajtó szerint remek viszonyt ápolt a világbajnok Manuel Neuerrel, aki a tornát követően síelés közben eltörte a lábát.

A helyzet azóta fokozódott, ugyanis Neuer nyilvánosan bírálta a klubvezetést, amiért elküldte a szakembert, akivel több mint egy évtizeden keresztül dolgozott. „Mintha a szívemet tépték volna ki” – mondta a 36 éves kapus. Válaszul Hasan Salihamidzic, a Bayern München sportigazgatója jelezte, a klasszis kapus nem helyezheti a sajátjait a klub érdekei elé.

A Bayern a téli átigazolási szezonban Yann Sommert, a Borussia Mönchengladbach svájci válogatott kapusát szerződtette Neuer pótlására.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik