Bundesliga: a fiatal svájci a Gladbachban, a Werder kapitánya a Fenerben folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.29. 11:35
null
Embolo négy évre írt alá a Borussia Mönchengladbachhoz (Fotó: AFP)
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Bundesliga) szereplő Borussia Mönchengladbach a hivatalos Twitter-oldalán bejelentette, hogy szerződtette a Schalkéból a svájci válogatott támadót, Breel Embolót. A korábbi német válogatott futballista, Max Kruse elhagyja a Werder Brement és a Bundesligát, a Fenerbahce kedvéért. 

 

Embolo az elmúlt három idényt a Schalkénál töltötte, amelynél nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, 61 tétmérkőzésen csupán 12 gólt szerzett. A fiatal játékost svájci válogatott csapattársai győzték meg arról, hogy a Borussia-Parkba igazoljon.

Embolo négy évre írt alá, a Transfermarkt információi szerint 10 millió eurót fizetett érte a Gladbach.

„A nemzeti együttesben csak jó dolgokat hallottam a Borussia Mönchengladbachról. Nagyon örülök, hogy esélyem van ebben a klubban játszani” – mondta Embolo.



A Werder Bremen csapatkapitánya ingyen távozik a Fenerbahcéhez (Fotó: AFP)
A Werder Bremen csapatkapitánya ingyen távozik a Fenerbahcéhez (Fotó: AFP)

Max Krusénak lejárt a Werder Bremennél a szerződése, amelyet nem kívánt meghosszabbítani, így ingyen távozik. A jövőjével kapcsolatos találgatások akkor értek véget, amikor a Fenerbahce a Twitteren bejelentette, hogy a török gárdánál folytatja a pályafutását a 31 éves támadó.

A korábbi német válogatott futballista 94 tétmeccsen 35 gólt szerzett és 31 gólpasszt adott brémai színekben.

„Nagyon izgatott vagyok, hogy egy új kihívás vár rám egy olyan tradicionális klubban, mint a Fenerbahce” – mondta Kruse.



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik