Bundesliga: a Bayern támadója Liverpoolban köthet ki

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2021.01.27. 07:12
null
Joshua Zirkzee távozhat Münchenből (Fotó: AFP)
A Sky Sport beszámolója szerint az Everton is csatlakozott a Parmához, és az angol csapat – hasonlóan az olaszhoz – kölcsönvenné, majd a nyáron 10 millió eurós összegért cserébe ki is vásárol(hat)ná müncheni szerződéséből Joshua Zirkzeet. A 19 éves holland támadó hiába lett a 2020–2021-es idényre hivatalosan is a Bayern első keretének tagja, sérülések és egyéb okok miatt csupán három bajnokin kapott lehetőséget Hans-Dieter Flick vezetőedzőtől.

 

„Fontos, hogy teljes meccseket játsszak, ha erre egy téli kölcsönszerződéssel lesz lehetőségem, megfontolandó. Szeretném megragadni, mert szükségem van a játékpercekre” – mondta Zirkzee novemberben, a kérése pedig most teljesülhet.

Az Everton ajánlatáról és a lehetséges átigazolás fejleményeiről a Sky németországi munkatársa, Max Bielefeld számolt be a Twitteren. Az információk szerint a Parma és az Everton is megtette hivatalos ajánlatát, s Zirkzee mind a két klubnál el tudná képzelni a folytatást, így csupán a Bayern Münchenen múlik, melyiket választják.


Zirkzee a jelenlegi idényben három bajnoki mellett egy kupa- és egy BL-meccsen lépett pályára a bajorok első csapatában. A tartalékok között négy bajnokija volt. Gólt egyet sem tudott szerezni. Sérülés és koronavírus-fertőzés miatti gyanú okán egyaránt hiányzott, majd piros lapos eltiltása is volt.

A holland csatár az előző évadban robbant be, egyből az első két tétmeccsén gólt szerzett a bajoroknál, ahol mindent egybevetve 17 tétmeccsen négy találattal és egy gólpasszal áll – többek között elmondhatja magáról, hogy a Bajnokok Ligájában és a kupában is pályára lépve aktív szereplője volt a Bayern triplázásának (bajnoki cím, kupagyőzelem, BL-elsőség).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik