Bundesliga: 50 millióval lépne ki a piacra Gulácsi és Kalmár klubja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.10. 12:05
null
Pénz nem lesz akadály: ki csatlakozik az RB Leipzighoz a nyáron? (Fotó: AFP)
A Kicker értesülései szerint ötvenmillió eurós büdzsével lép ki a nyári átigazolási piacra a labdarúgó Bundesligába frissen feljutott RB Leipzig – a Red Bull szponzorálta lipcsei csapat nem nagy nevű sztárokat, hanem felépíthető „projektjátékosokat” keres elsősorban.

A német szaklap úgy tudja, hogy az RB Leipzig játékosmegfigyelői negyven Bundesliga-futballistát és húsz külföldön játszó „célpontot” szemeltek ki. A hírek szerint a lipcseiek szeretnének kapust (is) szerződtetni, ám Bernd Leno (Leverkusen) és Timo Horn (1. FC Köln) sem hajlandó az újonchoz menni, mivel jelenlegi klubjából mindkét futballista topcsapatba menne csak tovább.

Csatárposzton Breel Embolo (FC Basel) és a válogatott Kevin Volland (Hoffenheim) a kiszemelt, mindketten beleillenek a Leipzig játékosvásárlási politikájába: fiatal, felépíthető labdarúgók. Az átigazolásokról a sportigazgató Ralf Rangnick és az Ingolstadttól a kispadra átcsábított Ralph Hasenhüttl közös döntést hoz.

Az RB Leipzig egy hónapon belül szeretné kialakítani 2016–2017-es keretét, amely döntően a feljutást kiharcoló játékosokra építene. A lipcsei csapat alkalmazásában két magyar légiós áll, Gulácsi Péter és a tavaszt az FSV Frankfurtnál kölcsönben töltő Kalmár Zsolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik