Bundesliga: 29 évesen befejezte az El-győztes csapatkapitánya

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2022.06.24. 14:49
null
Martin Hinteregger hazájában kezd új életet (Fotó: AFP)
Huszonkilenc évesen visszavonult Martin Hinteregger, az Európa-liga-győztes Eintracht Frankfurt csapatkapitánya – olvasható a német labdarúgóklub hivatalos honlapján.

 

A 67-szeres osztrák válogatott középhátvéd a német élvonalbeli klub hivatalos honlapjának elmondott búcsúbeszédében kifejtette, a visszavonulás gondolata nem egyik napról a másikra fogalmazódott meg benne, hanem már tavaly ősz óta morfondírozott rajta, hogy befejezi profi karrierjét.

„Az Európa-liga-diadalt intenzíven megünnepeltem, mert tudtam, hogy ez az utolsó közös fiesztánk a fantasztikus szurkolóinkkal abban a városban, amely a második otthonommá vált” – tette hozzá.

Hinteregger 2019 januárjában kölcsönbe került a Frankfurthoz, amely azon a nyáron csaknem 10 millió euróért végleg meg is vásárolta őt az Augsburgtól. A rutinos középhátvéd összesen 136 hivatalos mérkőzésen lépett pályára az Eintrachtban, a tavaszi El-menetelés során csak a döntőben nem játszott, mert a West Ham United elleni elődöntős párharc visszavágóján megsérült.

Az osztrák Kronen Zeitung információi szerint Hinteregger nem szakad el a futballtól: hazatér Ausztriába, és gyermekkori csapatában, a jelenleg ötödik ligás SGA Sirnitzben játszik majd csatárként.

„Örülünk, hogy tizenhét év után hazatér, és Martin is boldog, hogy visszatér a béke az életébe” – nyilatkozta Hinteregger édesapja.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik