Thiago és a Bayern közös története a végéhez közeledik (Fotó: AFP)


„Többször is tárgyaltunk vele, és egy ponton úgy tűnt, összejön a megállapodás. Aztán Thiago közölte, hogy valami újra vágyik, új kihívásokat szeretne. El kell fogadnunk a döntését. Még egy évig szól a szerződése velünk, de ha van egy klub, amely hajlandó kifizetni az átigazolási díját, már idén távozhat. Nem szeretnék ennél többet mondani a dologról a nyilvánosság előtt. Így alakult, bele kell törődnünk” – idézi Rummeniggét a Sky Sport Germany.

Korábban német, spanyol és angol lapok is arról cikkeztek, hogy Thiagót a Liverpool szeretné megszerezni. Sajtóhírek szerint Jürgen Klopp már többször is megpróbálta megszerezni a spanyol válogatott középpályást, mióta Angliában dolgozik, igaz, egyszerű érdeklődésnél eddig még sosem jutott tovább az üzlet. Nem úgy most.

A müncheniek – hogy legalább bevételt lássanak a távozásából – 35 millió eurót kérnek Thiago játékjogáért. Ez pedig közel sem akkora összeg, hogy a Liverpool ne tudná kifizetni.  

Thiago 2013 nyara óta futballozik a Bayernnél, eddig 230 tétmérkőzésen lépett pályára a német rekordbajnoknál, amellyel hétszeres bajnok, háromszoros kupagyőztes és klub-vb-aranyérmes lett.