Bayern: szerződtették minden idők legfiatalabb horvát gólszerzőjét

Vágólapra másolva!
2021.09.10. 14:42
null
Zvonarek a Bayerné (Fotó: fcbayern.com)
A Bayern München labdarúgócsapata bejelentette Lovro Zvonarek szerződtetését a a horvát első osztályban szereplő Slaven Belupo együttesétől. A 16 éves támadó középpályás egyelőre nem lép pályára új klubjában, mert a mostani évadot kölcsönben továbbra is a Slavennél tölti.

Egyszerűen csak az új Luka Modricként jellemzik a 16 esztendős horvát Lovro Zvonareket, akit hivatalosan péntek délelőtt szerződtetett a Bayern München a horvát labdarúgó első osztályban szereplő Slaven Belupo együttesétől.

A horvát–magyar határhoz közeli Perlakról származó Zvonarek májusban a horvát élvonal történetének legfiatalabb gólszerzője lett 16 évesen és 14 naposan, letaszítva a trónról az addigi csúcstartó Alen Halilovicot.

Lovro Zvonarek a tavasszal már eltöltött néhány hete a Bayern akadémiáján, a bajorok ezután döntöttek úgy, hogy hivatalosan is megszerzik. Zvonarek egyelőre nem lép pályára a Bayernben, ugyanis a most zajló évadban még a Slavent erősíti, immár kölcsönben.

Horvát sajtóértesülés szerint Zvonarek 1.8 millió euróért (630 millió forint) vált klubot, de ára a bónuszokkal együtt 4.5 millióra (1.57 milliárd) is emelkedhet.

„Lovro velünk töltötte a tavaszt az edzőtáborban – mondta Jochen Sauer, a Bayern Campus igazgatója. – A benne lévő fejlődési lehetőség meggyőzött minket, boldogok vagyunk, hogy a Bayernt választotta.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik