Schweinsteiger szerint Mourinho (jobbra) megfelelő választás lehet a Bayern számára (Fotó: AFP, archív)


A visszavonulását néhány héttel ezelőtt bejelentő Schweinsteiger a TalkSPORT-nak mesélt Mourinho Bundesligával kapcsolatos szenvedélyéről. A 121-szeres válogatott játékos szerint a portugál kiválóan ismeri a német bajnokságot. A futballista a 2016–2017-es idényben a Manchester Unitednél dolgozott együtt a menedzserrel, ebből az időszakból idézett fel néhány történetet.

„Abszolút el tudom képzelni Mourinhót Németországban. Emlékszem, mindig a Bayernről és a Bundesligáról kérdezett. Mikor az idegenbeli meccsekre utaztunk, mindig a Bundesliga ment a TV-ben. Tényleg minden játékost ismert, még a kisebb csapatokét is. Nem mellékesen németül tanul…” – mondta Schweinsteiger. 

A Bayern hétvégén, az Eintracht Frankfurttól elszenvedett 5–1-es bajnoki vereség után döntött Niko Kovac leváltása mellett. Uli Hoeness klubelnök úgy nyilatkozott, nagyjából három hétbe telhet, mire kiderül, ki lesz a vezetőedző utódja.

A lehetséges jelöltekről – köztük az említett Mourinhóval – itt írtunk bővebben! 

 

„Modern kori gladiátor, a tökéletes labdarúgó" - Schweinsteiger elk

A fáma szerint Oliver Kahn három éven át hozzá sem szólt, amikor a felnőttek közé került, manapság viszont már a legendás kapus is csak elismerően beszél róla. Bastian Schweinsteiger 784 hivatalos mérkőzéssel a háta mögött bejelentette a visszavonulását. A világbajnok, Bajnokok Ligája-győztes, nyolcszoros német bajnok futballista pályafutása legalább annyi mélypontot tartogatott, ahány nagy címet hozott.