Bayern: Salihamidzic elmondta, középhátvéd érkezik Lipcséből

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.02.12. 21:48
null
Dayot Upamecano a nyáron a Bayern Münchenbe igazol (Fotó: AFP)
Hasan Salihamidzic, a Bayern München korábbi játékosa és jelenlegi sportigazgatója a Bild érdeklődésére megerősítette, hogy Dayot Upamecano, az RB Leipzig francia válogatott középhátvédje nyáron a bajor klubhoz igazol.

 

Péntek este a Radio Monte Carlo számolt be róla elsőként, hogy Upamecano a Liverpool, a Chelsea és a Manchester United érdeklődése ellenére a Bayern Münchent választotta következő klubjául. A bajorok a hírek szerint kifizetik a 22 éves középhátvéd 40 millió eurós kivásárlási árát, és ötéves szerződést kötnek a francia válogatottban eddig háromszor lehetőséget kapó védővel, aki Gulácsi Péterhez és Szoboszlai Dominikhez hasonlóan Salzburgból került Lipcsébe.

„Meg tudom erősíteni az üzletet, és ennek nagyon örülünk a Bayernnél – mondta Salihamidzic a Bildnek. – Hónapok óta nagyon intenzív és profi tárgyalásokat folytattunk Dayottal és az ügynökével, Volker Struthtal.”

Upamecano döntésében közrejátszhatott, hogy a Bayernben jószerével hemzsegnek a francia játékosok, Benjamin Pavard, Kingsley Coman, Corentin Tolisso, Lucas Hernandez, Bouna Sarr és Tanguy Kouassi is segíthet neki a beilleszkedésben. Érkezésével megoldódhat a középhátvédposzt a bajoroknál David Alaba valószínűsíthető távozása után.

Upamecano 2017 januárja óta futballozik az RB Leipzignél, azóta összesen 139 mérkőzésen lépett pályára a klub színeiben. Az előző idényben a Bajnokok Ligája elődöntőjébe jutott a csapattal. Ebben az évadban 26 tétmeccsen egy gól és egy gólpassz a mérlege, és nagy szerepe van abban, hogy eddig a lipcseiek kapták a legkevesebb gólt (17) a Bundesliga mostani kiírásában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik