Elképzelhető, hogy Lewandowski szombaton az utolsó gólját szerezte a Bayern München játékosaként (Fotó: AFP)

 

A 33 éves lengyel csatár kapcsán a Kicker értesüléseire hivatkozva pénteken megírtuk, hogy a nyáron, egy évvel a szerződése lejárta előtt távozni szeretne a Bayerntől – az információt Hasan Salihamidzic szombaton megerősítette.

„Beszéltem Lewával. Elmondta, hogy nem akarja elfogadni a szerződéshosszabbítási ajánlatunkat, és távozni szeretne a klubtól. Azt mondta, szeretne kipróbálni valami újat” – nyilatkozta a bajor klub sportigazgatója a Sky Germanynek.

Salihamidzicet arról is kérdezték, az FC Barcelona bejelentkezett-e már Lewandowskiért, tett-e már érte hivatalos ajánlatot.

„Nem. Lewának kétezerhuszonháromig érvényes szerződése van, ez tény, a mi álláspontunk változatlan és egyértelmű” – szögezte le a bosnyák sportvezető, tudatva, hogy ingyen biztosan nem engedik el a lengyel klasszist, aki a Wolfsburg ellen (2–2) megszerezte az 50. gólját ebben az idényben. A találkozó után Lewandowski így fogalmazott: „Nagyon könnyen lehet, hogy ez volt az utolsó meccsem a Bayernben.”

A spanyol sajtó az elmúlt napokban arról írt, a Barca körülbelül 30-40 millió eurót áldozna a támadóra.

Xavit, a katalánok vezetőedzőjét is kérdezték Lewandowskiról a szombati sajtótájékoztatóján. „Amikor az igazolásokról beszélünk, egyáltalán nem érdekel, ki mennyi idős. Dani Alves harmincnyolc esztendős volt, amikor újra szerződtettük. A játékosok manapság már sokkal többet edzenek, s jobban odafigyelnek a testükre, jóval profibbak, mint régen. Ilyen Dani Alves, Ibrahimovic, Modric, Cristiano Ronaldo és Messi is” – felelte.