Mané a bajnokságban négy meccs óta gólképtelen (Fotó: AFP)

A Liverpooltól elcsábított 30 éves támadó jól kezdett új együttesében, ugyanakkor a legutóbbi öt mérkőzésen nem szerzett gólt. A Bayerntől a nyáron távozott a lengyel válogatott sztárcsatár, Robert Lewandowski, de az idény elején úgy tűnt, hogy a bajorok részben Manéval, részben a csapatjátékkal meg tudták oldani a pótlását. A Bundesliga címvédője azonban a legutóbbi négy bajnokijából egyet sem tudott megnyerni, így hét forduló után csak ötödik a tabellán.

„Sadiónak még szüksége van egy kis időre, hozzá kell szoknia a Bundesligához, de sikerülni fog neki” – nyilatkozta a Sport Bild című napilap szerdai számában Salihamidzic. A sportigazgató hozzátette, tisztában van vele, hogy egy újonnan érkező játékosnak soha nem könnyű beilleszkednie egy másik ország és város futballkultúrájába.

„Most éppen ezen a folyamaton megy keresztül, de hamarosan egyre inkább elkezd bízni saját magában, és ezt a pályán is látni fogjuk” – jelentette ki Salihamidzic.

A Nemzetek Ligája-mérkőzések miatti szünet után a hétvégén folytatódik a Bundesliga, a Bayern péntek este az egyelőre gyengén teljesítő, csak a 15. helyen álló Bayer Leverkusent fogadja a 8. forduló első meccsén.