Karl-Heinz Rummenigge (jobbra) szerint a koronavírus-járvány miatti válság alaposan átalakítja az átigazolási piacot a labdarúgásban (Fotó: AFP)

 

„De minden válság lehetőség is egyben. Az átigazolási díjak és a játékosok fizetése egészségtelen nagyságokat ért el. A járvány leállíthatja ezt a »mindig drágát, gyorsan és többet« szemléletet” – fogalmazott a Bayern München vezérigazgatója.

Hozzátette, az új futballisták szerződtetésének összege a 25 éve bevezetett Bosman-szabály óta először fog csökkenni és a racionalitás kerül előtérbe az üzletben.

„Jól ismerem a fontosabb európai klubok számait, és elmondható, hogy a költségvetés nagyságától függetlenül mindegyik számára most a fizetőképesség megőrzése a kérdés” – mondta a Bayern München vezetője.     

„Jelenleg a klubok bevétele nulla. Nekünk nagy szerencsénk van, hogy az elmúlt években sikerült tartalékot képeznünk. Ugyanakkor ez a tény azt is jelenti, hogy szolidárisnak kell lennünk másokkal. Az erős vállnak meg kell támasztania a gyenge vállat” – jelentette ki a 64 esztendős Rummenigge.