Bayern: Rummenigge beszólt Müllernek, és mérges Lewandowskira

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.09.11. 15:42
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern Münchent működtető gazdasági társaság vezérigazgatója nem örül annak, hogy Robert Lewandowski ismét kritikusan fogalmazott a labdarúgócsapattal kapcsolatban.

„Sajnálom a kijelentéseit” – utalt a Bild című lapban Rummenigge arra a nyilatkozatra, amelyet a bajor együttes lengyel játékosa a Spiegelnek adott. Lewandowski az interjúban azt mondta: a Bayernnek többet kellene költenie az átigazolási piacon, hogy megőrizze versenyképességét.„Sajnálom a kijelentéseit” – utalt a Bild című lapban Rummenigge arra a nyilatkozatra, amelyet a bajor együttes lengyel játékosa a Spiegelnek adott. Lewandowski az interjúban azt mondta: a Bayernnek többet kellene költenie az átigazolási piacon, hogy megőrizze versenyképességét.

A Bayern júniusban megdöntötte a saját rekordját azzal, hogy 41.5 millió eurót (12.7 milliárd forintot) fizetett Corentin Tolissóért, később azonban a brazil Neymar Párizsba szerződése után (222 millió euró), az átigazolási piacon elszabadult vételárak kapcsán Rummenigge, valamint a müncheni elnök, Uli Hoeness is kifejezte aggályait.

Rummenigge a mostani interjúban emlékeztetett arra, hogy Lewandowski nem először mond negatív dolgokat saját klubjáról. Az előző idényben a Freiburg elleni bajnokit követően azt nyilatkozta, hogy nem kapott kellő támogatást a csapattársaitól, a nyáron pedig az együttes ázsiai túrájával volt baja. A lengyel futballista – állítása szerint – nincs meggyőződve annak gazdasági előnyeiről. A vezérigazgató erre úgy reagált: „az ő álomklubja, a Real Madrid huszonnégy napot volt úton hőségben, kétszer annyit, mint mi”.

Rummenigge szerint a mostani Lewandowski-interjút a támadó tanácsadója, Maik Barthel kezdeményezte, és a megjelenés előtt szándékosan nem láttamoztatta azt a klubbal.

„Robertnek árt ezzel” – mondta a Bayern-vezető. Hangsúlyozta: aki az edzőt, a klubot vagy a csapattársait kritizálja, annak vele gyűlik meg a baja. Ettől függetlenül nem említett olyat, hogy Lewandowski bármiféle szankcióra számíthat.

„A hétvége igazi problémája számomra nem Robert interjúja volt, hanem az, hogy nagyon gyenge játékkal kikaptunk a Hoffenheimtől” – közölte Hoeness a Bajnokok Ligája csoportkörének keddi rajtja előtt, kiegészítve azzal, hogy számára szimpatikus, amikor egy labdarúgó aggódik a klubjáért, de a csatár jobban tenné, ha a saját játékára összpontosítana.

„Ha ő jobb, akkor elérjük a céljainkat” – tette hozzá.

A közelmúltban a müncheniek másik sztárja, Thomas Müller is negatív hangvételű nyilatkozott adott. A csatár a vezetőedzőre, Carlo Ancelottira panaszkodott a kevés játéklehetőség miatt.

„Nem volt teljesen rendben” – utalt Müller egészségi állapotára Rummenigge. Hozzátette: jelenleg viszont túlságosan sokat „okoskodik”, ahelyett, hogy a futballra koncentrálna.

A Bayern München két bajnoki győzelemmel kezdte a szezont, majd a Bundesliga harmadik fordulójában 2–0-ra kikapott szombaton a Hoffenheim vendégeként. A bajor együttes kedden Münchenben kezdi meg szereplését a BL csoportkörében, ellenfele az Anderlecht lesz.

SZEPTEMBER 12., KEDD
BAJNOKOK LIGÁJA
CSOPORTKÖR, 1. FORDULÓ

A-CSOPORT
20.45: Benfica–CSZKA Moszkva
20.45: Manchester United–Basel
B-CSOPORT
20.45: Bayern München–Anderlecht (Tv: Sport2)
20.45: Celtic–Paris Saint-Germain
C-CSOPORT
20.45: Chelsea–Qarabag
20.45: Roma–Atlético Madrid (Tv: Sport1)
D-CSOPORT
20.45: Barcelona–Juventus (Tv: M4 Sport)
20.45: Olympiakosz–Sporting CP

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik