Bayern: Rummenigge a Neymar-transzfer helyett stadiont építene

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2017.08.09. 14:44
null
Karl-Heinz Rummenigge nem helyezte volna az Allianz Aréna elé Neymar megszerzését (Fotó: John_H)
Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München futballklubot működtető gazdasági társaság vezérigazgatója nem költene 222 millió eurót egy játékosra, inkább stadiont építene ennyi pénzből.


„Feltettem magamnak a kérdést: mi lenne a fontosabb, Neymar vagy az Allianz Aréna – utalt a brazil támadó klubváltására Rummenigge, aki a Sport Bild magazinnak a választ is megadta. – Számomra egyértelmű, hogy az Allianz Aréna sokkal fontosabb. A Bayern Münchennél teljesen más a filozófiánk."

Rummenigge hozzátette: „összességében a Neymar-transzfer még többe is kerül, mint a stadion". A Bayern 2005-ben, 25 éves lejáratra 346 millió eurós kölcsönt vett fel az új stadion felépítésére. A kölcsönt végül 2014-ben, 16 évvel korábban visszafizették a müncheniek.

A PSG csütörtökön jelentette be a 25 éves brazil támadó szerződtetését. A francia együttes kifizette a Barcelonának a világcsúcsot jelentő 222 millió eurós (67.6 milliárd forintos) kivásárlási árat, de brit lapok szerint összességében csaknem 500 millió euróba kerül a PSG-nek a brazil támadó. A korábbi világrekordot Paul Pogba tartotta, akiért a Manchester United tavaly 105 millió eurót fizetett a Juventusnak.

A Bayern júniusban klubrekordot jelentő összeget, 41.5 millió eurót fizetett Corentin Tolissóért, de Rummenigge szerint a PSG-szintű ajánlatokkal nem tud és nem is akar versenyre kelni.

„Ezt a közvélemény és a rajongók is helyeslik" – foglalt állást Rummenigge, aki szerint a sportág vezető szervezeteinek, a kluboknak és a játékosoknak sürgősen le kellene ülniük egymással.

„Sokkal racionálisabb szabályokat kellene kitalálnunk a labdarúgás egészére vonatkozóan. Ellenkező esetben a közvélemény számára teljesen érthetetlenné válik, a szurkolók pedig elveszítik vele a kapcsolatukat" – fogalmazott Rummenigge.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik