Bayern: Nem volt megkeresés, amire nemet mondjak – Draxler

Vágólapra másolva!
2018.09.06. 11:42
null
Julian Draxler a PSG-nél tervezi a jövőjét (Fotó: AFP)
Bár lapértesülések szerint Julian Draxler a nyáron közel állt ahhoz, hogy a Bayern München labdarúgója legyen, a válogatott szélső elmondása szerint hivatalosan senki sem vette fel vele a kapcsolatot a német rekordbajnoktól.

 

Julian Draxler 2017 januárjában igazolt a Paris Saint-Germainhez, s az első fél évében alapember volt a francia klubnál: 17 bajnokin jutott szóhoz és négy góllal segítette az együttest. 2017 nyarán aztán komoly konkurenciát kapott, mivel a PSG átigazolta Neymart a Barcelonától és Kylian Mbappét a Monacótól, ezzel pedig a német el is veszítette a biztos helyét a csapatban.

A 2017–2018-as idényben harminc bajnoki mérkőzés, kezdőként viszont csak 19 jutott számára, 13-szor pedig le is cserélték a francia élvonalban. Ezek után nem csoda, hogy több klubbal is szóba hozták, sajtóinformációk szerint a Sevilla és a Bayern München volt a két legkitartóbb kérője.

Soha senki sem keresett meg hivatalosan a Bayerntől – nyilatkozta a német Sport1-nek Julian Draxler. – Messze a legsikeresebb német klubról beszélünk, ez tény. Minden más puszta spekuláció.”

Nem mondom, hogy nemet mondanék, ám nem is dobnék el azonnal mindent – felelte a 46-szoros válogatott arra a kérdésre, hogy mit tenne, ha befutna a Bayern ajánlata. – De még egyszer, ez a kérdés most nem aktuális. Nem érzem úgy, hogy okom lenne távozni. Nagy a verseny a csapatba kerülésért és ez jó így. Mbappé és Neymar talán a világ két legjobbja azon a poszton, ahol játszom, egy ilyen rivalizálásból én is csak tanulhatok.”

Draxler a Bayern-rivális Schalkénál nevelkedett, amely a hírek szerint szintén szerette volna szerződtetni.

„A Schalke mindig is az életem fontos része lesz, de nincs napirenden, hogy visszatérjek” – tette hozzá Julian Draxler.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik