Bayern München: reagált a klub a Der Spiegel riportjára

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.11.02. 22:51
A Bayern München közleményben reagált a Der Spiegel riportjára, amely szerint a klub egyike az UEFA-tól való elszakadást és saját szuperligát tervező 11 európai egyesületnek.

„A Spiegel azt állítja, hogy Karl-Heinz Rummenigge elárulta az UEFA-t és a klubok érdekeit képviselő ECA szervezetet – írja a Bayern München a közleményében. – »Ezt teljes mértékben elutasítom. Az UEFA és az ECA közösen reformálta meg az európai futballt«, állítja Rummenigge, aki a Bayern Münchenhez hasonlóan mindig is az ECA javát akarta.”„A Spiegel azt állítja, hogy Karl-Heinz Rummenigge elárulta az UEFA-t és a klubok érdekeit képviselő ECA szervezetet – írja a Bayern München a közleményében. – »Ezt teljes mértékben elutasítom. Az UEFA és az ECA közösen reformálta meg az európai futballt«, állítja Rummenigge, aki a Bayern Münchenhez hasonlóan mindig is az ECA javát akarta.”

„A Bayern München nem tud szuperliga szerveződéséről, nem is vett részt ennek tervezésében. Az sem világos, mi volt az oka annak, hogy a Der Spiegel egyáltalán kapcsolatba hozta ezzel az üggyel” – állítja a Bayern, amely közleménye végén ismét Rummeniggét idézte.

„A Bayern München kiáll a Bundesliga-tagsága mellett, s amíg én vezetem a klub elnökségét, a klub az UEFA és az ECA által szervezett sorozatokban szerepel majd” – mondta Rummenigge.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik