Bayern München: megvan a második nyári szerzemény

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.14. 14:02
null
Rode (kékben) nyártól a Bayern München játékosa lesz (Fotó: Retuers, archív)
A német élvonalbeli Bayern München labdarúgócsapata hivatalos közleményben jelentette be, hogy szerződteti Sebastian Rodét az Eintracht Frankfurttól. A 23 éves védekező középpályás ingyen érkezik a bajnokhoz, Robert Lewandowski után a második nyári szerzeménye Pep Guardiolának.

 

Korábban már beszámoltunk róla, hogy Sebastian Rode minden bizonnyal a Bayern München játékosa lesz a nyártól, a bajnokcsapat ezt hétfőn hivatalosan is megerősítette. Az Eintracht Frankfurttól érkező védekező középpályás 2018 nyaráig ír alá új együtteséhez.

Rode február 23-a óta nem lépett pályára, mivel súlyos térdsérüléssel bajlódik – az utóbbi években már harmadszor –, ám reméli, hogy ebben szezonban még legalább egyszer játszhat az Eintracht Frankfurt színeiben.

A német korosztályos válogatottakat végigjáró Rode piaci értékét kilencmillió euróra becsülik. A 23 éves játékos a Kickers Offenbachban nevelkedett, az Eintracht Frankfurt – melyhez 2010 nyarán szerződött – színeiben 108 tétmeccsen öt gólt szerzett és 15 gólpasszt adott.

„Nagyon örülök ennek az átigazolásnak. A Bayern egy nagy előrelépés számomra. Szeretnék itt még jobb játékossá válni és trófeákat nyerni a leendő csapattársaimmal" – idézi a Bayern hivatalos honlapja Rodét, akinek szerződtetéséről Matthias Sammer sportigazgató is beszélt.

„Sebastian Rode egy rendkívül profi futballista, dinamikailag és játéktudásban is kiemelkedő. Biztos vagyok benne, hogy lendületet és lelkesedést hoz a csapatba" – mondta a sportigazgató.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik