Bayern München: Alaba 13 év után távozik a klubtól – hivatalos

Vágólapra másolva!
2021.02.16. 15:31
David Alaba bejelentette, hogy az idény végén már biztosan távozik a Bundesligában szereplő Bayern Münchentől. A 28 éves osztrák védő 13 évet töltött a bajoroknál, új klubját egyelőre nem nevezte meg.

„Ez a tizenhárom év csodálatos volt, amit nem lehet néhány szóval összefoglalni. Ennyi idő alatt a családommá vált ez a klub, de új kihívásra vágyom, fejlődni szeretnék játékosként. Szeretném leszögezni, hogy a pénz nem volt tényező számomra” – fogalmazott keddi sajtótájékoztatóján a védelemben és a középpályán is bevethetőDavid Alaba, aki azt nem közölte, hol folytatja pályafutását. „Ez a tizenhárom év csodálatos volt, amit nem lehet néhány szóval összefoglalni. Ennyi idő alatt a családommá vált ez a klub, de új kihívásra vágyom, fejlődni szeretnék játékosként. Szeretném leszögezni, hogy a pénz nem volt tényező számomra” – fogalmazott keddi sajtótájékoztatóján a védelemben és a középpályán is bevethetőDavid Alaba, aki azt nem közölte, hol folytatja pályafutását.

Korábbi sajtóhírek szerint már megegyezett a Real Madriddal, ahol négyéves szerződést kaphat, ám erről hivatalos információ még nem született.

David Alaba már biztosan távozik a Bayern Münchentől (Fotó: AFP)
David Alaba már biztosan távozik a Bayern Münchentől (Fotó: AFP)

Az osztrák válogatott játékos a friss klubvilágbajnok bajor együttessel többek között kilenc bajnoki címet, hat kupagyőzelmet és két Bajnokok Ligája-diadalt ünnepelhetett.

A 28 éves Alaba 2008-ban igazolt a Bayernhez, melynek színeiben 415 mérkőzést játszott. A jelenlegi szezonban is meghatározó játékos, ugyanis két kivételtől eltekintve valamennyi bajnoki találkozón kezdőként lépett pályára. A klub és Alaba között novemberben szakadtak meg a tárgyalások a hosszabbítást illetően.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik