Egy biztos: Lionel Messi nem lesz a Bayern München játékosa (Fotó: AFP)

 

„Egy ilyen nagyságrendbe kerülő játékost nem tudnánk megfizetni, és ez nem is része a politikánknak és a felfogásunknak” – nyilatkozott a 64 éves szakember az olasz Tuttosport című napilapnak.

„A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben ez egyetlen egyesületnek sem könnyű, és nem elég, ha a tulajdonos gazdag, szupergazdagnak kell lennie” – jelentette ki Rummenigge, aki szerint Messi szerződtetéséhez és megtartásához elképesztően sok pénzre van szükség.

„Őszintén szólva egy kicsit elszomorított, amikor azt hallottam, hogy Messi el akarja hagyni az FC Barcelonát. Része volt annak, hogy a klub történelmet írt, és véleményem szerint ő gránátvörös-kékben akarta befejezni a pályafutását” – vélekedett Rummenigge, majd hozzátette: bizonyára vannak olyan szempontjai, amelyekkel ő nincs tisztában, ezért nem is akar ítélkezni.

A Bayern München a BL negyeddöntőjében 8–2-re megverte a Barcát, sokak szerint ez volt az a momentum, amely annyira elmélyítette a katalán klubnál a válságot, hogy Messi közölte, el akar igazolni.