Bayern: megműtötték Goretzkát, kihagyja az amerikai edzőtábort

CS. B., MTICS. B., MTI
Vágólapra másolva!
2022.07.19. 13:38
null
Megműtötték Goretzkát, kihagyja a Bayern München amerikai edzőtáborát (Fotó: AFP)
Megműtötték Leon Goretzkát, a német Bundesligában szereplő Bayern München német válogatott labdarúgóját.

A 27 éves középpályás közösségi oldalán azt írta, hogy a „kezdeti sokkot” követően már jó a közérzete, és mindent elkövet annak érdekében, hogy mielőbb visszatérjen a pályára.

A Bayern hétfőn közölte, hogy az orvosi stáb tagjai némi rendellenességet találtak Goretzka bal térdében, és Innsbruckban még aznap sor került az artroszkópos beavatkozásra. A játékos így nem tarthatott társaival és utánuk sem utazhat a felkészülés fő állomásának tekinthető egyesült államokbeli túrára, helyette rehabilitációs munka vár rá. A várható visszatérésével kapcsolatban a Bayern nem közölt időpontot.

A Kicker sportlap információi szerint Goretzka térdízületének problémája már télen is foglalkoztatta a csapat orvosait, bár akkor csípősérülés miatt hagyott ki négy hónapot. Hozzátették: a szakmai stáb várhatóan még a szezon elején sem számíthat a középpályás játékára.

A bajnoki címvédő Bayern München július 30-án vívja az idény első tétmérkőzését, a német szuperkupameccsen a három magyar válogatott futballistát – Gulácsi Pétert, Willi Orbánt és Szoboszlai Dominikot – is foglalkoztató RB Leipziggel találkozik. A Bundesliga 2022–2023-as idénye pedig azt követően, augusztus 5-én a bajorok frankfurti vendégjátékával indul.

Goretzka az előző szezonban 27 tétmérkőzésen lépett pályára és háromszor volt eredményes a Bayernben.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik