Bayern: Mané Münchenben folytatja – hivatalos

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.06.22. 13:19
A német rekordbajnok Bayern München hivatalos honlapján jelentette be, hogy szerződtette az angol Liverpool szenegáli sztárját, Sadio Manét, aki 2025-ig írt alá a bajoroknál.

Sadio Mané korábban megfordult a francia Metz, az osztrák Red Bull Salzburg, majd az angol Southampton együtteseinél is, majd utóbbitól a Liverpool 2016-ban szerezte meg, s a „vörösöknél” 269 tétmeccsen 120 gólig és 48 gólpasszig jutott, emellett többek közt Bajnokok Ligáját, valamint Premier League-et nyert a csapattal.Sadio Mané korábban megfordult a francia Metz, az osztrák Red Bull Salzburg, majd az angol Southampton együtteseinél is, majd utóbbitól a Liverpool 2016-ban szerezte meg, s a „vörösöknél” 269 tétmeccsen 120 gólig és 48 gólpasszig jutott, emellett többek közt Bajnokok Ligáját, valamint Premier League-et nyert a csapattal.

A 30 éves szenegáli támadó még a spanyol Real Madrid ellen elveszített Bajnokok Ligája-döntő után jelentette be, hogy hat év után elhagyja a Liverpoolt, hogy új kihívásokat keressen.

Mint megírtuk, Mané június 21-én délelőtt érkezett meg Münchenbe, hogy átessen az ilyenkor szokásos kötelező orvosi vizsgálatokon, illetve már Bayern-mezben osztogatott aláírásokat.

Az átigazolási hírekben jártas olasz újságíró, Fabrizio Romano még pénteken számolt be róla, hogy a Bayern 32 millió eurót fizet Mané játékjogáért a Liverpoolnak, de ez az összeg bónuszokkal együtt 40 millióra emelkedhet.

Az Afrika-kupa-győztes Mané három évre, 2025-ig írt alá Münchenben, s a Bayern szerdán mutatta be új szerzeményét.



Mint ismert, a Liverpool nemrég bejelentette a Benfica támadójának, Darwin Núneznek a szerződtetését, aki Manéhoz hasonlóan csatárként és balszélsőként szerepelt korábbi klubjában. A transzfer másik vonatkozása, hogy ezzel a Bayern (ha nem is ugyanarra a pozícióra) megtalálta a távozni vágyó Robert Lewandowski helyettesét, akinek vélhető (barcelonai) klubváltása így felgyorsulhat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik