Bayern: Lewandowski az NFL-ben is megállná a helyét – Nagelsmann

Vágólapra másolva!
2021.09.17. 14:07
null
Lewandowski beválna az NFL-ben? Nagelsmann szerint igen! (Fotó: AFP)
Julian Nagelsmann, a Bayern München labdarúgócsapatának vezetőedzője szerint Robert Lewandowski jó elkapó lenne az NFL-ben.

 

„Jó elkapó lenne. Gyors és remek a fizikuma. A redzone-ban tökéletes célpont lehetne, a rövidebb passzokat elkapná hat pontért” – mondta Juliann Nagelsmann egy videóban a Bayern Tv-nek, amiben a Kansas City Chiefs vezetőedzője, Andy Reid is szerepelt.

A Bayern trénere azt is elmondta, lenyűgöző számára, milyen részletesen készülnek fel a tengerentúli profi ligában a vezetőedzők, s azt is kiemelte, hogy a játékosoknak is rengeteg játékot kell megjegyezniük.

Bár Lewandowski valóban remek fizikai állapotban van, nehéz lenne elképzelni, hogy a 33 esztendős csatár bármikor is az NFL-ben lépne pályára.

Hozzá kell tenni, korábban Harry Kane azt hangoztatta, hogy szívesen kipróbálná magát rúgóként az Egyesült Államokban, hiszen az a poszt áll a legközelebb a labdarúgáshoz.

Korábban mindössze hat labdarúgó váltott gömbölyű labdáról tojásra, közülük Toni Fritsch a leghíresebb, aki háromszoros bajnoknak mondhatja magát a Rapid Wiennel. Az osztrák játékos 1971-ben, 26 évesen cserélt sportágat, s 12 éven át játszott az NFL-ben – a Dallasban, a San Diegóban, a Houstonban és a New Orleansban is megfordult.

Az első évében a Cowboysszal Super Bowlt is nyert, így ő az egyetlen sportoló, aki trófeát nyert amerikai futballban és labdarúgásban is.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik