Oliver Kahn szerint a szezon hasonlít az 1999-es tavaszra – még a végén ugyanúgy zárul… (Fotó: Reuters, archív)

„Az 1998–1999-es szezonban is korán megszereztük a bajnoki címet, az utolsó három fordulóban már bajnokként léptünk pályára. Aztán három héttel később elveszítettük a Bajnokok Ligája döntőjét, majd a német kupadöntőt is – írta a ZDF televízió szakkommentátoraként is dolgozó Kahn a Bild hasábjain. – Érthető, hogy Guardiola néhány játékost pihentetni akar, és meg akarja óvni a sérülésektől, de ha kiesik a ritmusból egy-két kulcsjátékos, előfordulhat, hogy ha kell, nem tud felpörögni.”

Kahn szerint a március végén bebiztosított bajnoki cím valójában hátrányosan befolyásolja a BL-esélyeket.

Ez a jelenség gyakran előfordul az amerikai sportokban, amelyekben az alapszakaszt rájátszás követi, és amely csapatok korán bebiztosítják helyüket vagy jó kiemelésüket a playoffban, az edző hajlamos pihentetni egy-két hétig a kulcsembereit, és a kieséses szakaszban jön a kellemetlen meglepetés.

A Bayern a nagy rotáció közepette az Augsburgtól és Dortmundtól is kikapott bajnokin, s a Bild elemző cikkében rámutat, hogy a Bayern a bajnoki cím megnyerése óta a rotáció mellett a túl laza edzések és egy igazi vezér hiánya miatt is szenved.