Thiago hamarosan elhagyhatja a Bayernt (Fotó: AFP)

Eszerint Jürgen Klopp már többször is megpróbálta megszerezni a spanyol válogatott középpályást, mióta Angliában dolgozik, igaz, egyszerű érdeklődésnél eddig még sosem jutott tovább az üzlet. Nem úgy most. A 29 éves spanyol válogatott labdarúgó – aki a most befejeződött Bundesliga-idényben 24 bajnokin lépett pályára és három gólt szerzett, emellett több kulcspasszal, illetve párharcnyerési és labdaszerzési mutatóival is élen járt a Bayernben – állítólag jelezte a bajor klub vezetőségének, hogy nem kívánja meghosszabbítani a 2021 nyarán lejáró szerződését. 

A müncheniek – hogy legalább bevételt lássanak a távozásából – hajlanak az elengedésére, és 35 millió eurót kérnek a játékjogáért. Ezt az összeget a Sport beszámolója szerint a Liverpool hajlandó is megadni a volt barcelonaiért. 

A kérdés tehát csak az, a személyes feltételekről mikor tudnak megegyezni egymással Thiago és a Liverpool képviselői – ha ez összejön, elvi akadálya már nem lehet a klubváltásnak. 

Thiago 2013 nyara óta futballozik a Bayernnél, eddig 230 tétmérkőzésen lépett pályára a német rekordbajnoknál, amellyel hétszeres bajnok, háromszoros kupagyőztes és klub-vb-aranyérmes lett.