Bayern: Heynckes szerint kapusa mentett pontot a BVB-nek

Vágólapra másolva!
2012.12.02. 11:17
A német labdarúgó-bajnokság (Bundesliga) 15. fordulójának rangadóján a Bayern München hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Borussia Dortmunddal. A bajorokat irányító Jupp Heynckes szerint Roman Weidenfeller kapusnak köszönheti a Dortmund, hogy ponttal távozott az Allianz Arenából.

„Intenzív mérkőzés volt két modern futballt játszó csapat között – mondta Heynckes. – Nagyon jól kezdtünk, az első húsz percben uraltuk a mérkőzést, de aztán elvesztettük az irányítást. A szünet után szükségünk volt tizenöt percre, hogy újra felvegyük a ritmust. A meccs végén több tiszta gólhelyzetünk is volt, de Weidenfeller remekül védett. Elégedett vagyok a csapatom játékával, különösen a szerdai, Freiburg elleni meccs után."Heynckes. – Nagyon jól kezdtünk, az első húsz percben uraltuk a mérkőzést, de aztán elvesztettük az irányítást. A szünet után szükségünk volt tizenöt percre, hogy újra felvegyük a ritmust. A meccs végén több tiszta gólhelyzetünk is volt, de Weidenfeller remekül védett. Elégedett vagyok a csapatom játékával, különösen a szerdai, Freiburg elleni meccs után."

A müncheniek gólszerzője, Toni Kroos örül a góljának, de szívesen elcserélte volna egy győzelemre.

„Meg fogjuk emészteni ezt az eredményt. Bizonyára fontos gólt szereztem, de szívesen elcseréltem volna egy győzelemre. Sokáig kiegyenlített meccs volt, de a végén több lehetőségünk is nyílt a gólszerzésre" – nyilatkozta a német válogatott középpályás.

„A mai teljesítményünk egyszerűen nem volt elég. Koncentráltaknak kell maradnunk, hogy ne történhessen meg az, ami a legutóbbi szezon végén" – emlékezett vissza a 2011–2012-es szezonra Kroos, amikor a Bayern „csak" a második helyen végzett a Bundesligában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik