Bayern: Guardiola először és utoljára beszélt jövőjéről

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.31. 22:40
null
Guardiola állítja: nem keresték meg más klubtól (Fotó: Reuters)
Josep Guardiola, a német rekordbajnok Bayern München vezetőedzője visszaszólt Stefan Effenbergnek – a bajorok korábbi kitűnő labdarúgója azt mondta, biztos abban, hogy a 2015–16-os szezon után a katalán tréner távozik posztjáról.

Guardiola szerződése 2016 nyarán jár le a Bayern Münchennél, egyelőre a hosszabbítás még nem került szóba. A vezetőedzőnek elege lett a találgatásokból, és – ígérete szerint először és utoljára – megszólalt a témában a klub pénteki sajtóeseményén.

„Ez az első és az utolsó alkalom, hogy erről a témáról beszélek. Én vagyok a Bayern München edzője. Hálás vagyok, hogy itt lehetek. Még magam sem tudom, hogy mi lesz a legjobb a klub számára, de a maximumot próbálom nyújtani a Bayern érdekében. Nem döntöttem még a jövőmről. Effenberg a Bayern nagy legendája volt, ha jobban tudja, mit fogok csinálni, akkor talán fel kellene hívnom” – kezdte Guardiola.

„A világ egyetlen más klubja sem keresett meg ajánlattal. Boldog vagyok itt. Amikor meghozom a döntést a jövőmről, azt Karl-Heinz Rummeniggével, Matthias Sammerrel és Uli Hoenesszel tudatom. Rengeteget olvastam magamról az utóbbi időben, de egy dolog vezérel a cselekedeteimben – hogy jó legyen a Bayernnek. Nem szeretnék terhére lenni a klubnak, nem szeretnék problémává válni” – mondta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik