Bayern: Goretzka, Lewa, Olic – ingyen érkezők álomcsapata

Vágólapra másolva!
2018.01.23. 15:45
null
Két ingyenes szerzemény: Rudy és Lewandowski (Fotó: AFP)
A Bayern München átigazolási politikáját lehet szeretni és nem szeretni, de az biztos, hogy a Bundesligában szereplő klubnál valamit jól csinálnak: például ingyen szerződtettek olyan játékosokat, mint Robert Lewandowski vagy épp a nemrégiben bejelentett Leon Goretzka. Utóbbi apropóján megnéztük, milyen csapatot lehetne összerakni Münchenben az elmúlt húsz évben ingyen érkezőkből.

 

Piaci értéke alapján a 2014 januárjában a Borussia Dortmundtól érkező Robert Lewandowski volt a legértékesebb (50 millió euró a Transfermarkt szerint), akit ingyen szereztek meg a bajorok, és azóta abszolút kulcsemberré vált. Hasonlóban reménykednek Leon Goretzkával kapcsolatban is, aki a második legértékesebb (40 millió euró) ingyenes fogás.

A NAGYÍTÁSHOZ KATTINTSON A KÉPRE
A NAGYÍTÁSHOZ KATTINTSON A KÉPRE

A képzeletbeli álomcsapat hálója előtt Hans-Jörg Butt állna: az oldenburgi kapus 2008 nyarán jött a Benficától, majd négy év múlva a bajoroknál fejezte be a pályafutását.

Thomas Linke (1998) és Hamit Altintop (2007) személyében két Schalke-játékost szerzett meg a Bayern átigazolási díj nélkül, míg Hasan Salihamidzic (1998), a jelenlegi sportigazgató és Ivica Olic (2009) a Hamburg mezét cserélte a Bayernére. Sebastian Rudy tavaly nyáron érkezett a Hoffenheimtől, druszája, Sebastian Rode pedig – aki 2014-ben ingyen tette át a „székhelyét” Frankfurtból – épp akkor ment el játéklehetőség hiányában Dortmundba, 12 millió euróért…

Jan Kirchhoff Mainzból költözött Münchenbe, de nem jöttek be a számításai, a bajorok valamivel több mint egymillió euróért adtak túl rajta. Tim Borowski speciális eset volt: 8.5 millió euróra taksálták, amikor ingyen megszerezte a Bayern a Werdertől, majd egy év múlva 750 ezer euróért visszavitték Brémába, ahonnan később visszavonult, jelenleg a klub másodedzője.

A Bayern München ingyen igazolt futballistái közül kiemelendő még Claudio Pizarro, Ali Karimi, Bixente Lizerazu és Tom Starke is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik