Niklas Süle (középen) rehabilitációja hosszú hónapokat vesz igénybe (Fotó: AFP)

 

Azt már a diagnózis felállításánál sejteni lehetett, hogy a 24 éves belső védő több hónapra kidőlt a sorból, Hoeness azonban úgy véli, Süle arról is lemondhat, hogy a jövő nyári Európa-bajnokságon szerepeljen. Hozzátette ugyanakkor, hogy a téli átigazolási időszakban nem terveznek új középhátvédet szerződtetni Süle pótlására. Ebben Hasan Salihamidzic, a Bayern sportigazgatója is egyetértett vele.

„Süle sérülése hatalmas csapás a számunkra, nagyon sajnálom őt, mindazonáltal elegendő mennyiségű játékos áll a rendelkezésünkre, hogy megoldjuk a helyettesítését” – idézi a bosnyák sportvezetőt a Bayern hivatalos Twitter-oldala.

SÜLE SÉRÜLÉSE

Goal on Twitter

Bayern Munich president Uli Hoeness says Niklas Sule can 'forget' playing at #EURO2020 after tearing his ACL on Saturday Here's how he did it https://t.co/kAfyeaNWouA német lapok megjegyzik, Süle sérülése miatt a nyáron szerződtetett két francia hátvéd, Benjamin Pavard és Lucas Hernandez is gyakrabban juthat szerephez a védelem tengelyében, mint azt Niko Kovac vezetőedző előzetesen tervezte.

A bajorok kedden az Olympiakosz vendégeként lépnek pályára a Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, majd szombaton az újonc Union Berlint fogadják a Bundesligában.