Ricardo Pepi a Bayern kiszemeltjei között (Fotó: AFP)

 

 

Alphonso Davies és Chris Richards után újabb üdvöskét találhatott az észak-amerikai profi labdarúgóligában a Bayern München. A bajor együttes állítólag tárgyalásban áll az FC Dallasszal az amerikai felnőttválogatott Ricardo Pepi szerződtetéséről.

Pepi az MLS jelenlegi idényben 24 mérkőzésen 12 gólnál és két gólpassznál jár. A 18 éves labdarúgó a 2019-es szezonban debütált a Dallas profijai között, s már ekkor felkeltette több európai élcsapat figyelmét. A többi között az AC Milan és a Borussia Dortmund is érdeklődött iránta, a Bayern pedig pedig 2021 januárjában egy „tanulmányi út” erejéig vendégül is látta.

A Bayern és a Dallas évek óta szakmai kapcsolatban áll, korábban például Chris Richardsot szerződtette a müncheni sztárcsapat, aki Hansi Flick regnálása alatt a bajoroknál 10 tétmeccset kapott, február óta pedig a Hoffenheimben szerepel kölcsönben.  

Münchenben jó ideje keresik azt a támadót, akit fokozatosan felépíthetnek és idővel Robert Lewandowski örököse is lehet az első csapatban.