Bemutatták Thomas Tuchelt a Bayernnél, hétfőn már edzést tart (Fotó: Twitter/Bayern München)

 

Az esemény kezdetén csak Oliver Kahn vezérigazgató és Hasan Salimadzic sportigazgató ült le a közönség elé, hiszen először a Julian Nagelsmann távozásával kapcsolatos kérdésekre igyekeztek válaszolni.

„Egészen a Leverkusentől elszenvedett vereségig bíztunk Nagelsmannban. Bíztunk benne és reménykedtünk a képességeiben, de amikor már bizonytalanná válsz, cselekedned kell! Szerencsére volt a piacon egy topmegoldás az edzőcserére, így cselekedtünk…” – mondta a menesztésről Salihamidzic.

Ezt követőn a Mainz, a Borussia Dortmund, a Paris Saint-Germain és a Chelsea korábbi, a Bayern München jelenlegi vezetőedzője, Thomas Tuchel is leült a kamerák elé, s kezdetét vette a bemutatás.

„Gyorsan elfogadtam a klub ajánlatát, az első interjúra pedig már kedden sor került. A Bayern DNS-ében kódolva van a győzelem, megtiszteltetés, hogy már én is a klub történelmének része lehetek – fogalmazott Tuchel, majd hozzátette: Minden trófeát, minden sorozatot megnyerhetünk ebben az idényben!”

„Az edzői csapatom sem volt felkészülve arra, hogy minden ilyen gyorsan történik majd, ezért nagy köszönettel tartozom a családtagok rugalmasságáért. Arno Michel és Lőw Zsolt is velem tart, ők már több mint tíz éve dolgoznak velem” – folytatta a német szakember, aki tehát megerősítette, hogy ismét Lőw lesz az egyik másodedzője. 

A német szakember és stábja először hétfőn tart edzést a bajoroknak.