Bayern: az idény végén távozik a világbajnok középpályás is

Vágólapra másolva!
2021.05.04. 17:11
null
Javi Martínez a budapesti Szuperkupa-meccsen is gólt szerzett (Fotó: Szabó Miklós)
A világbajnok és Európa-bajnok spanyol Javier Martínez az idény végén távozik a Bayern München labdarúgócsapatától – adta hírül a Magyar Távirati Iroda. A középpályásként és szükség esetén védőként is bevethető játékos 2012-ben klubrekordot jelentő összegért cserébe lett a bajoroké.

 

A 32 éves, védőként is bevethető középpályás kilenc évet játszott a bajoroknál, ebben az időszakban 23 trófeát nyert az együttessel, és a tavaly szeptemberi európai Szuperkupa-mérkőzés hosszabbításában ő szerezte a győztes gólt a Sevilla ellen a Puskás Arénában.

„Ezért a klubért éltem, és mindent megtettem érte. Nagyon boldog vagyok, hogy ennyi trófeát tudtunk együtt nyerni, a klub szurkolóit pedig örökre a szívembe zártam" – nyilatkozta az MTI által idézett Martínez, akiért 2012 nyarán akkor klubrekordot jelentő 40 millió eurót fizetett a Bayern az Athletic Bilbaónak.

Az idény végén több meghatározó személyiség is távozik Münchenből: elsősorban Hans-Dieter Flick vezetőedző, akit az RB Leipzigtől érkező Julian Nagelsmann vált, továbbá David Alaba és Jérome Boateng sem marad – írt az átalakulásról az MTI.

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik