Az ifjú Coutinho (balra) 2012-ben az Inter–Rubin Kazany Európa-liga-mérkőzésen (Fotó: AFP)

 

A lap szerint a Barcelonánál továbbra sem gondolkodnak Coutinho megtartásában, ezért ha a Bayern nem él az opciós jogával, úgy némileg nyomott áron is hajlandóak lennének megválni tőle. Itt jöhet a képbe Olaszország és a Juventus! Legalábbis a Mundo Deportivo szerint. 

A lap úgy tudja, Coutinho ügynöke már egyeztetett is a torinói csapat vezetőivel, akik az esetleges anyagi feltételektől tették függővé, érdekli-e őket a transzfer vagy sem. Hozzáteszik, a Juventus mellett B-opcióként a Paris Saint-Germainnél is házalt már a menedzser. 

A 27 éves játékos számára nem lenne ismeretlen közeg Itália, mivel 2007-ben, a Vasco da Gamát elhagyva az Internazionale volt az első klubja az öreg kontinensen, ráadásul az első profi csapata is, amelynél felnőttként megfordult. Igaz, ez a kaland nem sikerült dicsőségesre: az Internél öt év alatt csupán 28 bajnokin kapott lehetőséget, kölcsönadták előbb a Vascónak, majd az Espanyolnak, végül szerződése végéhez közeledve a Liverpool csupán 8.5 millió euróért cserébe tudta kivásárolni. 

Coutinho ezzel együtt Olasz Kupa- és olasz Szuperkupa-győztes is.