Bayern: a spanyolok már tudni vélik, a nyártól hol folytatja Coutinho

Vágólapra másolva!
2020.02.09. 12:12
null
Az ifjú Coutinho (balra) 2012-ben az Inter–Rubin Kazany Európa-liga-mérkőzésen (Fotó: AFP)
Hiába lőtt 18 bajnokin hat gólt és adott hat gólpasszt is, német és spanyol sajtóhírek szerint valószínűtlen, hogy Philippe Coutinhót a nyáron marasztalná a Bayern München. Ennek oka a brazil középpályás borsos ára: 100-120 millió euró közti összegért véglegesíthetnék a játékjogát Münchenben. A Mundo Deportivo szerint nemcsak a bajoroktól való búcsú tekinthető biztosnak, hanem az is, hogy ezt követően Olaszország felé veszi az irányt.

 

A lap szerint a Barcelonánál továbbra sem gondolkodnak Coutinho megtartásában, ezért ha a Bayern nem él az opciós jogával, úgy némileg nyomott áron is hajlandóak lennének megválni tőle. Itt jöhet a képbe Olaszország és a Juventus! Legalábbis a Mundo Deportivo szerint.

A lap úgy tudja, Coutinho ügynöke már egyeztetett is a torinói csapat vezetőivel, akik az esetleges anyagi feltételektől tették függővé, érdekli-e őket a transzfer vagy sem. Hozzáteszik, a Juventus mellett B-opcióként a Paris Saint-Germainnél is házalt már a menedzser.

A 27 éves játékos számára nem lenne ismeretlen közeg Itália, mivel 2007-ben, a Vasco da Gamát elhagyva az Internazionale volt az első klubja az öreg kontinensen, ráadásul az első profi csapata is, amelynél felnőttként megfordult. Igaz, ez a kaland nem sikerült dicsőségesre: az Internél öt év alatt csupán 28 bajnokin kapott lehetőséget, kölcsönadták előbb a Vascónak, majd az Espanyolnak, végül szerződése végéhez közeledve a Liverpool csupán 8.5 millió euróért cserébe tudta kivásárolni.

Coutinho ezzel együtt Olasz Kupa- és olasz Szuperkupa-győztes is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik