Bayern: 50 millió euró a „bűvös ár” Lewandowskiért

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.10. 10:18
null
Zajlik a huzavona Robert Lewandowskiért a Bayern és a Barcelona között (Fotó: Getty Images)
A német rekordbajnok Bayern München a spanyol FC Barcelonának 50 millió euró körüli összegért lenne hajlandó átengedni 34 éves lengyel gólzsákját, Robert Lewandowskit, akinek ott kell lennie a bajorok nyári felkészülésének keddi kezdetén.

„A helyzetünk egyértelmű. Robertnek 2023 nyaráig élő szerződése van. Új ajánlat a Barcelonától? Nem gondolok rá, csak arra, hogy Robertet július 12-én a Säbener utcában (a Bayern központja – a szerk.) lássam” – húzta alá ismételten Hasan Salihamidzic, a bajorok sportigazgatója.

Márpedig a távozási szándékát többször egyértelműsítő lengyel klasszis átigazolásáról egyelőre nem tudtak megállapodni a felek, s ez újabb kihívást jelent Lewandowskinak, akinek mindenképpen ott kell lennie a bajorok felkészülésének július 12-i kezdetén.

A Futball Espana híre szerint a Barcelona és a bajorok már június eleje óta tárgyalásban állnak egymással, de a német klub a spanyol Sport értesülései szerint egy 30 és egy 32 millió eurós ajánlatot már visszautasított, ahogy legutóbb a 40 milliós ajánlat sem volt elegendő, amely mellett bizonyos bónuszfeltételek teljesülése esetén további 10 millió eurót kaphatott volna még a Bayern.

Lewandowski ügynöke, Pini Zahavi szerint 50 millió euró körüli összeg lenne az a „bűvös ár”, amelyért a németek elengednék 34 éves csatárukat, viszont szeretnének harcolni a sztárjukért, ezért a tárgyalásokkal is lassan haladnak.

Ez ugyanakkor arra is késztetheti a münchenieket, hogy elfogadják a katalánok ajánlatát, hiszen Lewandowski szerződése utolsó évébe lép, s most még pénzért értékesíthetik a támadót, akinek azonban nagyot kell robbantania Barcelonában, s bajnoki címhez, vagy Bajnokok Ligája-serleghez kellene segítenie a gárdát, hogy ott az üzletet sikerként könyvelhessék el.

További, a Bayernhez kapcsolódó hír, hogy az angol élvonalba 23 év után visszajutó Nottingham Forestnél folytatja pályafutását a 24 éves angol szélső védő, Omar Richards, aki Fabrizio Romano, átigazolási ügyekben jártas olasz újságíró szerint 10 millió euróért váltott klubot, valamint a játékos továbbértékesítése esetén a Bayern 15 százalékot kap.

Richards négyéves szerződést írt alá a nottinghamiekkel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik