Bayern: 40 millióval kopogtatnak Lipcsében – sajtóhír

T. I.T. I.
Vágólapra másolva!
2019.08.16. 07:37
null
Werner (fehérben) már idén nyáron a Bayerné lehet (Fotó: AFP)
A Bild információi szerint Mario Mandzukic nem tér vissza Münchenbe, a Bayern ugyanis a rutinos horvát csatár helyett az RB Leipzig német válogatott támadójáért, Timo Wernerért tesz inkább ajánlatot.

 

„Nincs miről beszélni” – a Bild beszámolója szerint a Bayern vezetői ennyivel intézték el a kérdést, hogy Mario Mandzukic valóban visszatér-e a klubhoz. A korábbi sajtóhírek arról szóltak, a 33 éves horvát csatár elvágyódik a Juventustól, s miután a Manchester United nem vásárolta ki, München lehet a B-terv számára.

A Bild hozzáteszi, a Bayern most inkább Timo Werner megszerzésére koncentrál. Az RB Leipzig 23 éves, válogatott támadója a szerződése utolsó évébe ér klubjánál, így a piaci értékéhez képest valamivel olcsóbban lehetne megszerezni. Werner átigazolása a bajor klub hosszú távú tervei között szerepelt, de mivel az időközben megsérülő Leroy Sané szerződtetése a Manchester Citytől kútba esett, a lipcsei támadó lett az új, német sztárcélpont erre a nyárra.

Werner ügynöke állítólag már tárgyalóasztalhoz is ült a Bayern előjáróival, a játékos pedig jelezte, szívesen szerződne a rekordbajnokhoz, egyedül a Lipcsén múlik, elengedi-e. A lap úgy tudja, a müncheniek korábban már egy 25 millió eurós ajánlatot tettek a csatárért, ám az RB Leipzig vezetői azt visszautasították. Most 40 millió euróról szólnak a hírek…

A németek megjegyzik: a Bayern mellett a Napoli, a Roma és a Valencia is érdeklődik Werner iránt, akinek így közel sem egyértelmű a jövője.

A játékos a nyár elején egy lapinterjúban elmondta: úgy érzi, előbb-utóbb váltania kell ahhoz, hogy valóban világklasszissá válhasson a posztján.

A világklasszis támadó nekem Lewandowskit, Luis Suárezt vagy Antoine Griezmannt jelenti. Őszinte szeretnék lenni. Ahhoz, hogy világklasszisként emlegessenek, valószínűleg magasabban jegyzett csapatban kell játszanom.Naby Keita sem lehetne nálunk világklasszis, azonban Liverpoolban talán sikerülhet neki” – fogalmazott a Weltnek adott interjújában az RB Leipzig támadója.

Timo Werner eddig 188 alkalommal szerepelt a Bundesligában, a fellépésein összesen 63 gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik