Bayern: 23 éves védő érkezett az angol másodosztályból

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.05.27. 09:56
null
Omar Richards (jobbra) augusztustól már a Bundesligában bizonyíthat (Fotó: Getty Images)
Az angol másodosztályból igazolt a Bayern München labdarúgócsapata! A bajor klub a hivatalos honlapján jelentette be a Readinget elhagyó 23 éves balhátvéd, Omar Richards szerződtetését, akivel 2025-ig szóló megállapodást kötött.

 

A fiatal angol futballista ingyen került a Bayernhez, miután a Championship legutóbbi kiírásában hetedik helyen végző Readingnél lejárt a szerződése. Az egyszeres U21-es válogatott védőt Nagy-Britannia egyik legnagyobb ígéreteként emlegetik a posztján.

Richards a The Athletic jellemzése szerint hasonló karakterű futballista, mint a Bayernben többnyire első számú balhátvédként futballozó kanadai Alphonso Davies: villámléptű, a támadásokat is hatékonyan segíti, sőt akár szélső középpályásként is jól érzi magát a pályán.

A játékos a Fulhamnél nevelkedett, 2013-ban szerződött a Readinghez, amelynél már 2016-ban felkerült az első kerethez, majd a 2017–2018-as idény első bajnokiján be is mutatkozott a felnőttek között. Azóta 104 tétmeccsen szerepelt a Reading színeiben, a mögöttünk hagyott évadban 41 angol másodosztályú bajnokin lépett pályára.

Richards a 3-as mezben futballozik majd a Bayern Münchennél. Értékét a Transfermarkt jelenleg 5 millió euróra becsüli.

 

 


 


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik