Bayern: 2011-ben aprópénzért szerződtethették volna a későbbi világbajnokot

H. T.H. T.
2020.04.12. 18:19
null
Raphaël Varane 2011-ben, 18 évesen csatlakozott a Real Madridhoz (Fotó: AFP)
A Bayern München kilenc évvel ezelőtt ötmillió euróért megvehette volna Raphaël Varane-t – árulta el az RMC Sportnak Willy Sagnol, a bajorok korábbi védője, aki azt is elmondta, miért hiúsult meg az üzlet a Lens és a német csapat között.

 

Varane a Lens saját nevelésű labdarúgója, már fiatal korában nagy tehetségként tartották számon. 2011-ben a Bayern München megszerezhette volna a később világbajnoki címet nyerő védőt, aki azonban a Real Madridnál kötött ki.

„Amikor a Bayernnél dolgoztam, felhívott egy barátom, hogy azonnal menjek el Lensba, hogy szemügyre vegyek egy nagyon érdekes játékost” – fogalmazott Sagnol, aki akkoriban a bajorok megfigyelőjeként dolgozott.

„Az első félidőben védekező középpályásként játszott, a szünet után pedig középhátvédként. Érett futballista benyomását keltette már akkor is. Volt néhány ismerősöm a csapat háza táján, így 48 órán belül megtudtuk az árát, egy olyan lehetőséggel, hogy leszervezünk egy felkészülési mérkőzést, amelynek bevétele a Lenst illeti meg. Összességében a vételár így négy-öt millió euró lett volna” – mondta Sagnol.

„Amikor átadtam a dossziét a klubvezetésnek, azt mondták, ez még így is egy kicsit drága egy 18 éves játékosért. Két hónappal később aztán a Real Madrid tízmilliót fizetett érte. Varane biztos nem bánta meg, hogy Madridba ment, biztos vagyok benne, hogy nagyon boldog. Azonban egy megfigyelő számára, aki nem tudta megértetni a vezetőséggel, hogy a következő 10-12 évre lehet egy stabil középhátvédje a csapatnak, az frusztráló” – mesélt az üzlet meghiúsulásáról a müncheniek BL-győztese.

A 64-szeres válogatott Varane azóta 309 tétmeccsen szerepelt a spanyol együttesben, négyszer megnyerte a Bajnokok Ligáját, kétszer a La Ligát és egyszer a Király-kupát. Legutóbb 2017 őszén hosszabbított szerződést, amely 2022-ig köti a királyiakhoz.

Ezek is érdekelhetik
Legfrissebb hírek