A Hertha két csatára 75 millió euróért távozhat

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2020.09.02. 20:14
null
Na, azért nem lesz minden papsajt… (Fotó: AFP)
A koronavírus és a gazdasági világválság árnyékában sem szünetel az átigazolási időszak, s mint 2008 óta mindig, ezúttal is megkíséreljük ráncba szedni a topligák jöttek-mentekjeit. Az ötödik kört szokásainknak megfelelően Angliában kezdtük, Olaszországban, Bergamóban folytattuk, hogy elérkezzünk lassan a Bundesligába, mégpedig Berlin nagyobbik klubjához.


A magyar futballszurkolók szívéhez közel áll a HERTHA BSC: Varga Zoltán egykori klubja a rendszerváltás után Király Gábor és Dárdai Pál egyesületeként híresült el, Dárdai később edzőként szolgálta a berlini csapatot, előbb az utánpótlásban, majd a profik között. Hogy aztán kikössön ismét a fiatalabbak között (előbbi posztján német lapok szerint évi 1.4 millió eurót keresett, most évi 120 ezer euróért dolgozik), a Dárdai nevet pedig két fia, Palkó és Márton viszi tovább a Bundesligában.

Palkó még 2017-ben került fel a nagyok közé, azóta szépen lépdel a korosztályos válogatottakban, az U18 és az U19 után jött az U20 – nem a magyar, hanem a német színekben. A támadó középpályás, szélső a felnőttek között klubcsapatában még csak 12 mérkőzésen szerepelt, összesen 223 percet játszva. Öccse, a szintén roppant tehetséges, középső védőként és szűrőként bevethető Márton három évvel fiatalabb, 18 esztendős, a német U16-os és U17-es után immáron az U19-es keret tagja, a felnőttek között nem szerepelt még a berlinieknél tétmérkőzésen.

Dárdai Pál 2015 februárja és 2019 nyara között vezette a Herthát, olykor a dobogóra, olykor az Európa-ligába, de mindvégig úgy, hogy erősítésekre egyáltalán nem költhetett, máshol leírt veteránokból, máshol lehetőséget sem kapó fiatalokból kellett építkeznie, az eladásokból megkeresett pénzekből.

Tavaly a Dárdai által megvett játékosok közül a támadó Davie Selke, a kapus kis Klinsmann, Jonathan és Ondrej Duda távozott (volt, aki csak kölcsönbe), és amit egyelőre elveszített a klub Selkén – akit kinézett magának a Brighton –, kamatostól visszanyerte Valentino Lazarón.

Dárdai korábbi kiszemeltjei közül Mitchell Weiseren 12 millió eurót fogott a klub, de mi ez ahhoz képest, hogy tavaly az eladások fölött csaknem százmillió eurót költhetett Dárdai két utóda, Ante Covic és Jürgen Klinsmann!

Mégpedig a Lucas Tousart, Krzysztof Piatek, Dodi Lukebakio, Matheus Cunha, Santiago Ascacíbar, Eduard Löwen, Daishawn Redan, Dedryck Boyata sorra, bizony, a magyar mester csak álmodozhatott húszmillió eurón felüli transzferekről! És így lett a Hertha az előző idényben a bajnokságban a 10., ezzel kemény egy helyet sikerült javítani a Dárdai-éra mélypontját jelentő 11. pozíción (az önállóan végigvezetett idényeket számolva). Igaz, a 10. hely sem rossz ahhoz képest, hogy Klinsmann után ült még a kispadon Alexander Nouri és Bruno Labbadia is, utóbbi vezeti új kalandokra most a csapatot.

És izgalmas nyárra: az egykori remek, kétszeres válogatott támadó és a nagy túlélő, egykor szintén jeles gólvadász Michael Preetz sportigazgató elővették a nagyseprűt, és elbúcsúztak Dárdai egykori alapemberei közül Per Ciljan Skjelbredtől, Salomon Kaloutól, Thomas Krafttól és Alexander Essweintől. A veterán Vedad Ibisevic is távozott, és mindannyian ingyen kerültek, kerülhetnek új csapathoz.

Visszatért kölcsönből Duda és a középső középpályás Tousart, akit még a télen vettek az Olympique Lyontól 25 millió euróért, valamint a holland U21-es válogatott ék, a még tizenéves Daishawn Redan, ő tavaly 2.7 millióért jött a Chelsea-től. Említsük meg, hogy felkerült a nagyok közé Omar Rekik, aki szintén középső védő, mint a klubot szolgáló bátyja, Karim Rekik, csak éppen ő most tunéziai (U21-es) válogatott, Karim pedig holland felnőttválogatott.

A holland U21-es válogatott jobbhátvéd, Deyovaisio Zeefuik négymillióba került, az összegből 1.7 millió a korábbi klubé, az Ajaxé lett, amely 300 ezerért adta el a Groningenhez két évvel ezelőtt (őt a Southampton elől sikerült megszerezni). Kétszer ennyit, mármint nyolcmilliót kellett adni az új kapusért (mert ennyi volt a kivásárlási ára), a 28 évesAlexander Schwolowért, aki a Freiburg színeiben 2018-ban kiérdemelte egy szavazáson a Bundesliga legjobb kapusának járó díjat. Árát a Schalke érdeklődése verte fel a maximumig, az előző bajnokságban négy fordulóban is ő lett a legjobb kapus. A másik három kiszemelt Loris Karius, Kevin Trapp és Yvon Mvogo volt.

Távozhat máris sokak szerint a megváltóként fogadott lengyel csatár, Krzysztof Piatek, aki 16 mérkőzésen csak öt gólt szerzett, a Fiorentina és a Torino vinné vissza a Serie A-ban, a firenzeiek húszmilliós ajánlatát elutasították, de 25 millióért állítólag vihető – a Corriere dello Sport szerint nem is az ötmilliós differencia a nagy gond, hanem Piatek nettó évi négymillió euró fizetése! De aligha adják el őt máris, hacsak valami „szakadás” nem történt közte és vezetői között.

Igen kapós a 18 esztendős támadó középpályás: Lazar Samardzicot a Milan, a Chelsea és a Borussia Mönchengladbach is csábítja, az FC Barcelona, Atlético Madrid, Benfica, Juventus, Manchester City ötös mellett.

Hertha DSC...


Jó üzlet volt megszerezni Matheus Cunhát, aki szépen termelte a gólokat, a PSG ezért előállt a SkySports értesülései szerint egy 35 millió eurós ajánlattal, ám berliniek kijelentették: nem adják el. Ötvenmillió alatt…

Hertha-kiszemelt a Werder igen kapós támadója, Milot Rashica, és az volt a Schalke középpályás-üstököse, az amerikai Weston McKennie is, csak éppen hiába ajánlottak érte húszmilliót, kétmilliót rátett erre a Southampton, ez közelebb állt a gelsenkircheniek által kért 25 millióhoz – és egy bennfentes forrás szerint a labdarúgó inkább Angliában szerette volna folytatni a karrierjét (másik ottani kérője az Aston Villa volt, de tárgyal róla a Monaco is).

Ebből lett aztán pillanatok alatt a Juventus: az utolsó, olasz kérőt már nem tudta visszautasítani a középpályás, pedig klubja csak 4.5 millió eurót kapott most. Igaz, a kölcsönjáték után 18.5 millióért meg kell venni őt bizonyos feltételek teljesülése esetén (állítólag szerepelnie kell a mérkőzések hatvan százalékán), a bónusz pedig hétmilliós.

A Watford középpályása, a szintén Hertha-célpont Abdoulaye Doucouré inkább az Evertonhoz írna alá, mintsem a berliniekhez, az ő ára is húszmillió euró körüli. Egymillióból megoldható a brazil szűrő, Patrick de Paula megszerzése a Palmeirastól, kétszer ennyiből a horvát Ivan Lepinjicáé a HNK Rijekától – inkább a támadásokat segíti egy másik ismeretlenebb kiszemelt, az üzbég Oszton Urunov (Szpartak Moszkva).

Nem egyszerű az újdazdagok élete sem, Timothy Castagne és Robin Gosens ára talán már túl magas a Herthának, és vannak előkelőbb kérőik is, az FC Bruges középső és jobb oldali védőjét, Clinton Matát sem adnák tízmillió euró alatt, kiszemelt még Patrik Schick, az Ajax szélsője, Noa Lang, a lengyel felnőttválogatottba is bekerülő Kamil Józwiak (Lech Poznan), illetve a két Barcelona B-játékos, az amerikai Konrad de la Fuente és a spanyol Álex Collado.

A stuttgarti Nicolás Gonzáleznek sok a kérője, ez bőven tízmillió euró fölé veri fel az árát. Legalább húszmilliót kér az FC Bruges a remek idényt záró, és az újat is pazar formában kezdő 21 éves szenegáli szélsőjéért, Krépin Diattáért.

Még Dárdai Pál szúrta ki a középcsatár Jhon Córdobát, aki tízmillióért megszerezhető, és segít picit az is a berlinieknek, hogy a támadónak csak kolumbiai útleve van, ez nem tetszik két másik kérőjének, az Evertonnak és a Wolverhamptonnak. Piateket el kellene adni Sébastien Hallerhez, ő negyvenmillióért térhet vissza ugyanis a Bundesligába, a berliniek kétéves kölcsönkérvényét visszautasította a West Ham United és maga a játékos is.

A nagy nyári fogás a Párizsból állítólag elkívánkozó Julian Draxler vagy a klub nélküli Mario Götze megszerzése lenne, de ehhez mélyen a zsebébe kellene nyúlnia a fő támogatónak, tulajdonosnak, Lars Windhorstnak, nem is beszélve a realos Luka Jovics megszerzésének költségeiről. Draxler például annak ellenére kerülne húszmillió euróba, hogy jövőre lejár a szerződése.

Felvetődött többször is Jérome és féltestvére, Kevin-Prince Boateng hazacsábítása: előbbi helyzete többször is megingott már a Bayernben, nemsokára 32 éves, szerződése jövőre lejár, utóbbi a Fiorentina játékosa még egy ideig, de nem ragaszkodnak hozzá, a tavaszi idényre kölcsönadták a Besiktasnak. Az ő szerződése is egy évig szól még – egyik játékos esetében sem az átigazolási díjjal lenne a gond, hanem a nagyon magas bérrel.

„Az az álmom, hogy a testvéremmel együtt, ugyanabban a csapatban, anyaklubunk pályáján, a berlini Olimpiai Stadionban zárjuk le karrierünket” – mondta a 33 éves Kevin-Prince, és sem öccse, sem Preetz nem zárkózott el a családegyesítéstől.

Tudjuk, egyeseknek ez sem fog tetszeni, de több német forrás szerint is érdeklődik a Hertha Szoboszlai Dominik iránt, itt nem tudunk nem összefüggést kiáltani Dárdai Pállal, és az ő esetleges jövőbeli szerepkörével…

Kiszemelt volt még a Milanból Ricardo Rodríguez, megszerzése jó tervnek és kivitelezhetőnek tűnt, de potomáron elvitte őt a németek orra elől a Torino.


A BUNDESLIGA ÁTIGAZOLÁSAI, 2020 NYARA

ARMINIA BIELEFELD
ÉRKEZETT:
Nathan de Medina (Mouscron, ingyen), Jacob Barrett Laursen (Odense, ingyen), Christian Gebauer (Altach, i.), Mike van der Hoorn (Swansea, i.)
Kölcsönbe:
Sergio Córdova (Augsburg), Doan Ricu (PSV)
Kölcsönből vissza:
TÁVOZOTT:
Jonathan Clauss (Lens, ingyen), Florian Hartherz (Fortuna Düsseldorf, ingyen), Stephan Salger (1860 München, i.)
Kölcsönből vissza: Kiss Ágoston (Haladás)

AUGSBURG
ÉRKEZETT:
Felix Uduokhai (Wolfsburg, kölcsön után végleg, 7 000 000 euró), Daniel Caligiuri (Schalke, ingyen), Tobias Strobl (Mönchengladbach, ingyen), Rafal Gikiewicz (Union Berlin, ingyen), Robert Gumny (Lech Poznan, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Kevin Danso (Southampton), Mads Pedersen (Zürich), Michael Gregoritsch (Schalke)
TÁVOZOTT: Stephan Lichtsteiner (visszavonult), Daniel Baier (visszavonult), Tim Rieder (Kaiserslautern, 50 000), Georg Teigl (Austria Wien, i.), Philipp Max (PSV, 8 000 000)
Kölcsönbe:
Kevin Danso (Fortuna Düsseldorf, 500 000), Sergio Córdova (Bielefeld), Maurice Malone (Wehen Wiesbaden, 50 000)
Kölcsönből vissza: Tin Jedvaj (Leverkusen)

BAYERN MÜNCHEN
ÉRKEZETT:
Leroy Sané (Manchester City, 45 000 000 euró), Tanguy Nianzou (PSG, 300 000 euró), Alexander Nübel (Schalke, i.)
Kölcsönből vissza: Adrian Fein (Hamburg)
TÁVOZOTT: Thiago Alcántara (Liverpool, 30 000 000), Fiete Arp (Bayern München II)
Kölcsönbe:
Lars Lukas Mai (Darmstadt), Christian Früchtl (Nürnberg)
Kölcsönből vissza:
Ivan Perisic (Inter), Álvaro Odriozola (Real Madrid), Philippe Coutinho (Barcelona)

BORUSSIA DORTMUND
ÉRKEZETT:
Emre Can (Juventus, kölcsön után végleg, 25 000 000), Thomas Meunier (PSG, i.), Jude Bellingham (Birmingham City, 23 000 000), Immanuel Pherai (Dortmund U19)
Kölcsönbe: Reinier (Real Madrid)
Kölcsönből vissza: Dzenis Burnic (Dynamo Dresden), André Schürrle (Szpartak Moszkva), Marius Wolf (Hertha), Felix Passlack (Fortuna Sittard), Sergio Gómez (Huesca)
TÁVOZOTT:
Ömer Toprak (Werder Bremen, kölcsön után végleg, 4 000 000), Mario Götze (szerződése lejárt), André Schürrle (visszavonult), Dzenis Burnic (Heidenheim, 500 000)
Kölcsönbe: Leonardo Balerdi (Marseille), Immanuel Pherai (Zwolle)
Kölcsönből vissza: Asraf Hakimi (Real Madrid)

EINTRACHT FRANKFURT
ÉRKEZETT:
Ragnar Ache (Sparta Rotterdam, 2 000 000), Steven Zuber (Hoffenheim, 3 000 000), André Silva (Milan, kv., 9 000 000)
Kölcsönből vissza: Ajmen Barkok (Fortuna Düsseldorf), Simon Falette (Fenerbahce), Tuta (Kortrijk), Jetro Willems (Newcastle United), Dejan Joveljics (Anderlecht)
TÁVOZOTT: Gelson Fernandes (visszavonult), Jonathan de Guzmán (szl.), Marco Russ (visszavonult), Lucas Torró (Osasuna, 2 000 000), Mijat Gacsinovics (Hoffenheim, 3 000 000), Ante Rebic (Milan, kv., 9 000 000)
Kölcsönbe: Dejan Joveljics (Wolfsberg), Goncalo Paciencia (Schalke, 2 000 000), Brandon Borrello (Fortuna Düsseldorf)

FREIBURG
ÉRKEZETT:
Ermedin Demirovic (Alavés, 3 700 000), Benjamin Uphoff (Karlsruhe, i.), Baptiste Santamaria (Angers, 10 000 000)
Kölcsönbe: Florian Müller (Mainz, 200 000), Guus Til (Szpartak Miszkva, 450 000)

Kölcsönből vissza: Marco Terrazzino (Dynamo Dresden), Keven Schlotterbeck (Union Berlin), Dzsong Vu Jong (Bayern München II), Mohamed Dräger (Paderborn), Chima Okoroji (Jahn Regensburg)
TÁVOZOTT: Pascal Stenzel (VfB Stuttgart, kölcsön után végleg, 1 300 000), Yoric Ravet (Grenoble), Jérome Gondorf (Karlsruhe, kv.), Mike Frantz (Hannover, i.), Alexander Schwolow (Hertha, 8 000 000), Luca Waldschmidt (Benfica, 15 000 000), Robin Koch (Leeds United, 13 000 000)
Kölcsönbe:
Nico Schlotterbeck (Union Berlin), Chima Okoroji (Paderborn)

HERTHA BSC
ÉRKEZETT:
Deyovaisio Zeefuik (Groningen, 4 000 000), Alexander Schwolow (Freiburg, 8 000 000), Dárdai Márton (Hertha U19), Jhon Córdoba (1. FC Köln, 15 000 000)
Kölcsönből vissza: Daishawn Redan (Groningen), Lucas Tousart (Lyon), Maurice Covic (Ascoli), Nils Körber (Osnabrück), Ondrej Duda (Norwich City)
TÁVOZOTT: Per Ciljan Skjelbred (Rosenborg, i.), Salomon Kalou (Botafogo, i.), Alexander Esswein (szl.), Thomas Kraft (visszavonult), Vedad Ibisevic (Schalke, i.), Pascal Köpke (Nürnberg, 800 000), Ondrej Duda (1. FC Köln, 7 000 000), Lazar Samardzic (Leipzig, 500 000)
Kölcsönből vissza: Marko Grujics (Liverpool), Marius Wolf (Dortmund)

HOFFENHEIM
ÉRKEZETT:
Mijat Gacsinovics (Frankfurt, 3 000 000), Joao Klauss (Hoffenheim II)
Kölcsönből vissza: Kevin Vogt (Werder Bremen), Felipe Pires (HNK Rijeka), Kasim Adams (Fortuna Düsseldorf), Joshua Brenet (Vitesse), Klauss (LASK)
TÁVOZOTT: Leonardo Bittencourt (Werder Bremen, kv., 7 000 000), Alexander Stolz (Hoffenheim II), Steven Zuber (Frankfurt, 3 000 000), Gregor Kobel (VfB Stuttgart, kv., 4 000 000), Felipe Pires (Moreirense)
Kölcsönbe: Lucas Ribeiro (Internacional), Ilay Elmkies (Den Haag)
Kölcsönből vissza: Sebastian Rudy (Schalke)

1. FC KÖLN
ÉRKEZETT: Dimitriosz Limniosz (PAOK Szaloniki, 3 300 000), Ondrej Duda (Hertha, 7 000 000), Sebastian Andersson (Union Berlin, 6 500 000)
Kölcsönbe:
Ron-Robert Zieler (Hannover)
Kölcsönből vissza: Jannes Horn (Hannover), Salih Özcan (Holstein Kiel), Vincent Koziello (Paris FC), Lasse Sobiech (Mouscron), Frederik Sörensen (Young Boys), Louis Schaub (Hamburg)
TÁVOZOTT: Thomas Kessler (visszavonult), Simon Terodde (Hamburg, i.), Jhon Córdoba (Hertha, 15 000 000)
Kölcsönbe:
Niklas Hauptmann (Holstein Kiel), Birger Verstraete (Antwerpen), Kingsley Schindler (Hannover), Vincent Koziello (CD Nacional), Marcel Risse (Viktoria Köln), Louis Schaub (Luzern), Lasse Sobiech (Zürich)
Kölcsönből vissza: Mark Uth (Schalke), Toni Leistner (Queens Park)

RB LEIPZIG
ÉRKEZETT:
Hvang Hi Csan (RB Salzburg, 15 000 000), Josep Martínez (Las Palmas, 2 500 000), Lazar Samardzic (Hertha, 500 000)
Kölcsönbe: Benjamin Henrichs (Monaco)
Kölcsönből vissza: Jean-Kévin Augustin (Leeds United)
TÁVOZOTT: Timo Werner (Chelsea, 53 000 000), Mads Bidstrup (Brentford B)
Kölcsönbe: Hannes Wolf (Mönchengladbach, 1 500 000), Yvon Mvogo (PSV)
Kölcsönből vissza: Ethan Ampadu (Chelsea), Angelino (Manchester City), Patrik Schick (Roma)

BAYER LEVERKUSEN
ÉRKEZETT:
Lennart Grill (Kaiserslautern, 2 000 000), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen U19), Patrik Schick (Roma, 26 500 000)
Kölcsönből vissza: Tin Jedvaj (Augsburg), Panajotisz Recosz (Sheffield United), Joel Pohjanpalo (Hamburg)
TÁVOZOTT: Ramazan Özcan (visszavonult), Kai Havertz (Chelsea, 80 000 000), Kevin Volland (Monaco, 15 500 000)

MAINZ 05
ÉRKEZETT:
Dimitri Lavalée (Standard Liege, i.), Luca Kilian (Paderborn, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Issah Abass (Utrecht), Gerrit Holtmann (Paderborn)
TÁVOZOTT: Alexandru Maxim (Gaziantep, kölcsön után végleg, i.), Gerrit Holtmann (Bochum, i.)
Kölcsönbe: Ronaël Pierre-Gabriel (Brest), Jonathan Meier (Dynamo Dresden), Florian Müller (Freiburg, 200 000)
Kölcsönből vissza: Taiwo Awoniyi (Liverpool), Jeffrey Bruma (Wolfsburg)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
ÉRKEZETT:
Kölcsönbe: Hannes Wolf (RB Leipzig, 1 500 000), Valentino Lazaro (Inter, 1 200 000)
Kölcsönből vissza: Michael Lang (Werder Bremen), Jordan Beyer (Hamburg), Andreas Poulsen (Austria Wien)
TÁVOZOTT: Tobias Strobl (Augsburg, i.), Fabian Johnson (szl.), Raffael (szl.)

SCHALKE 04
ÉRKEZETT:
Timo Becker (Schalke II), Can Bozdogan (Schalke U19), Malick Thiaw (Schalke U19), Vedad Ibisevic (Hertha, i.)
Kölcsönbe: Goncalo Paciencia (Schalke, 2 000 000)
Kölcsönből vissza: Cedric Teuchert (Hannover), Hamza Mendil (Dijon), Mark Uth (1. FC Köln), Sebastian Rudy (Hoffenheim), Steven Skrzybski (Fortuna Düsseldorf), Ralf Fährmann (Brann Bergen), Nabil Bentaleb (Newcastle United), Bernard Tekpetey (Fortuna Düsseldorf)
TÁVOZOTT: Alexander Nübel (Bayern München, i.), Daniel Caligiuri (Augsburg, i.), Pablo Insua (Huesca, kv.), Cedric Teuchert (Union Berlin)
Kölcsönbe:
Bernard Tekpetey (Ludogorec), Weston McKennie (Juventus, 4 500 000)
Kölcsönből vissza: Jonjoe Kenny (Everton), Juan Miranda (Barcelona), Jean-Clair Todibo (Barcelona), Michael Gregoritsch (Augsburg)

VFB STUTTGART
ÉRKEZETT:
Endo Vataru (St. Truiden, kv., 1 700 000), Pascal Stenzel (Freiburg, kv., 1 300 000), Gregor Kobel (Hoffenheim, kv., 4 000 0000), Waldemar Anton (Hannover, 4 000 000)
Kölcsönbe: Konsztantinosz Mavropanosz (Arsenal, 250 000)
Kölcsönből vissza: Pablo Maffeo (Girona), Erik Thommy (Fortuna Düsseldorf), Aílton Ferreira (Qarabag Agdam)
TÁVOZOTT: Anasztasziosz Donisz (Reims, kv., 4 000 000), Chadrac Akolo (Amiens, kv., 3 500 000), Mario Gómez (visszavonult), Holger Badstuber (Stuttgart II), Pablo Maffeo (Huesca)
Kölcsönből vissza: Nathaniel Phillips (Liverpool U23)

WOLFSBURG
ÉRKEZETT:
Bartosz Bialek (Zaglebie Lubin, 5 000 000), Maxence Lacroix (Sochaux, 5 000 000)
Kölcsönből vissza: Jeffrey Bruma (Mainz), Yunus Malli (Union Berlin), John Yeboah (Venlo)
TÁVOZOTT: Felix Uduokhai (Augsburg, kv., 7 000 000), Robin Knoche (Union Berlin, i.), Marcel Tisserand (Fenerbahce, 4 000 000), John Yeboah (Willem II), Ignacio Camacho (visszavonult)

UNION BERLIN
ÉRKEZETT:
Marius Bülter (Magdeburg, 1 500 000), Niko Giesselmann (Fortuna Düsseldorf, i.), Sebastian Griesbeck (Heidenheim, i.), Max Kruse (egyesület nélküli), Robin Knoche (Wolfsburg, i.), Cedric Teuchert (Schalke)
Kölcsönbe:
Nico Schlotterbeck (Freiburg), Endo Keita (Jokohama F. Marinos), Taiwo Awoniyi (Liverpool)
Kölcsönből vissza: Lennart Moser (Cercle Bruges), Nicolai Rapp (Darmstadt)
TÁVOZOTT: Rafal Gikiewicz (Augsburg, i.), Sebastian Polter (Fortuna Sittard, i.), Manuel Schmiedebach (szl.), Michael Parensen (visszavonult), Florian Flecker (Würzburger Kickers), Felix Kroos (Braunschweig, i.), Neven Szubotics (Denizlispor), Sebastian Andersson (1. FC Köln. 6 500 000)
Kölcsönbe: Nicolai Rapp (Darmstadt), Suleiman Abdullahi (Braunschweig)
Kölcsönből vissza: Keven Schlotterbeck (Freiburg), Yunus Malli (Wolfsburg), Marius Bülter (Magdeburg)

WERDER BREMEN
ÉRKEZETT:
Leonardo Bittencourt (Hoffenheim, kv., 7 000 000), Ömer Toprak (Dortmund, kv., 4 000 000), Felix Agu (Osnabrück, i.), Patrick Erras (Nürnberg, i.), Nick Woltemade (Bremen U19), Christian Gross (Bremen II)
Kölcsönbe: Tahith Chong (Manchester United)
Kölcsönből vissza: Romano Schmid (Wolfsberg), Felix Beijmo (Greuther Fürth), Martin Harnik (Hamburg)
TÁVOZOTT: Claudio Pizarro (visszavonult), Nuri Sahin (Antalyaspor, i.), Fin Bartels (Holstein Kiel, i.), Felix Beijmo (Malmö FF), Sebastian Langkamp (szl.), Philipp Bargfrede (szl.)
Kölcsönbe: Benjamin Goller (Karlsruhe), Jan-Niklas Beste (Jahn Regensburg)
Kölcsönből vissza: Kevin Vogt (Hoffenheim), Michael Lang (Mönchengladbach)

Lezárva kedden este, vastaggal az elmúlt hét nap átigazolásai.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik