A City izzítja a Schalke nyarát (Hello, Dzsudzsák?); mi lesz veled, Wolfsburg?

BACSKAI JÁNOSBACSKAI JÁNOS
Vágólapra másolva!
2016.08.04. 17:37
null
Marad Julian Draxler a Wolfsburgnál? (Fotó: Action Images)
Itt a nyár, az izzadás, az üdülés és a pálinkafőzés ideje – ha szeretne verejtékzamat, idegenforgalmi és jövedéki adó nélkül is jól szórakozni, önt is várja a labdarúgó-topligák transzferidőszaka! Itt is folyik a lé, elküldenek embereket (és néha bennünket is) egzotikus éghajlatokra és tájakra, és igen egészségesen el lehet bódulni a köröttünk röpködő összegektől. Szokásunk szerint az angol és az olasz topliga után a némettel folytatjuk transzferológiai körsétánkat.

Mégpedig először a SCHALKE 04-re koncentrálva, amely összehozta a nyár egyik legnagyobb üzletét, ugyanis 50 millió euróért eladta Leroy Sanét a Manchester Citynek. A húszéves szélsőért, támadó középpályásért gáláns összeget pengetett ki az angol csapat, Sané az elmúlt idényt 42 mérkőzésen kilenc góllal és hét gólpasszal zárta, tehát a benne lévő potenciált fizette meg inkább a City, mintsem a jelent. Éppen úgy, mint Raheem Sterling esetében.

Az átigazolási összeg még ötmilliónál is többel nőhet, a szélső bankszámlája pedig évi hatmillióval gyarapodik. Megértjük a váltást, mi tagadás, de egyes források szerint ennyi megkeresnek a Schalke ászai is. A korábbi német rekordvétel Mesut Özil volt, akiért 47 milliót fizetett az Arsenal a Real Madridnak, Sané gelsenkircheni bére évi félmillió euró volt.

Beesett egy kis pénz az S04-hez Christian Clemens, Robert Leipertz, Marco Höger és Marvin Friedrich eladásából, ellenben hatalmas vérveszteség, hogy szerződése lejártával ingyen távozott Joel Matip a Liverpoolba, az orosz válogatott védelmi szakembert, Roman Neustädtert is így szerezte meg a Fenerbahce. Igaz, „beszerzési áron”.

Igen értékes a középső középpályás kettős, Junesz Belhanda és Pierre-Emile Höjbjerg, de őket nem sikerült megtartani a kölcsönjáték után, hazatértek a Dinamo Kijevhez, illetve a Bayern Münchenhez.

„Most már megvan a játéktere a játékosvásárlásoknak” – sóhajtott fel boldogan Sané eladása után a Schalke sportigazgatója, Christian Heidel, aki gyorsan hozzátette, hogy azért nem költenek el mindent, befektetnek az egyesület infrastruktúrájába is.

Befektettek korábban egy játékjogba is, mégpedig a legújabb svájci csodagyerekébe, Breel Embolóéba, aki ugyan a nyári Európa-bajnokságon elmulasztotta a nagy áttörést, de reményei szerint inkább csak a Bundesligára tartogatta azt. Nem kevés pénzt mozgatott meg munkahelyváltása, mert csak 27.5 millióért volt hajlandó elengedni őt az FC Basel, és ez klubrekord Gelsenkirchenben.

A védelem új erőssége a brazil Naldo lesz, aki ingyen érkezett a Wolfsburgtól, de már 33 éves, sőt októberben 34 lesz. A spanyol Coke (ha ilyen névvel világsztár lenne, parádés reklámszerződéseket köthetne, majd csodás szlogeneket lehetne kitalálni), azaz Jorge Andújar Moreno lassan 30, ennek ellenére ötmilliót kért és kapott érte a Sevilla. Aki látott pár Sevilla-találkozót, egyetért a megállapítással: jól járt a Schalke a jobb oldali mindenessel.

A védelem bal oldala Abdul Rahman Babának lesz a felségterülete, akivel tavaly az év üzletét kötötte az Augsburg – a nagy tudós, Gianluca Di Marzio szerint még ötmillió jár bónuszban a németeknek a húszmilliós vételár fölött, plusz 20 Baba-mérkőzésenként egymillió, majd a 100. után még öt extra jutalom búcsúajándékként; a védő meg öt év alatt összesen 15 millió eurónyi nettó bért zsebel majd be –, most egy idényének ellenértékét holmi félmillióban állapították meg az angolok. Nyilván fontos szerepe volt az üzletben Markus Weinzierlnek, egykori augsburgi mesterének, aki a nyáron megkapta a Schalke kispadját.

TÍZ ÉVE TÖRTÉNT...

... hogy elhagyta a Bayern Münchent, majd nemsokára vissza is vonult a parádés képességekkel, de törékeny lélekkel született Sebastian Deisler. „Igen, Deisler kezelés alatt áll. Ez mindannyiunk számára hatalmas veszteség. Kénytelen vagyok abból kiindulni, hogy leghamarabb a jövő évben számíthatok ismét a játékára – mondta őszintén róla pár évvel korábban müncheni mestere, Ottmar Hitzfeld, a klub közleménye pedig elárulta, hogy Deisler Burn-out-szindrómával küszködik, amely a kiégettség szindrómája. A betegség azzal jár együtt, hogy a pácienst már nem érdekli a szakmája, nem érez benne számára elegendő kihívást. Pedig a depresszív hajlamú „Basti Fantasti” egyértelműen közönségkedvenc volt, a Mönchengladbach (1995–1999) és a Hertha (1999–2002) után az érte kilencmillió eurót áldozó Bayernnel fellépett a német futball csúcsaira, de a válogatottal csak egy Eb-n és egy Konföderációs-kupán vett részt, két világbajnokságról és egy kontinenstornáról lemaradt sérülései miatt. Egyébként 2006 nyarán hivatalosan nem vonult még vissza (mindössze 27 éves volt akkor!), Münchenben szüneteltették a játékos 2009 nyaráig szóló kontraktusát, de egy fél évvel később bejelentette Deisler, hogy vége karrierjének. Azóta sem tért vissza a futball világába. ÓDON BL-ÉLETRAJZA ITT!


Segíthet a mester védőgondjain a kölcsönből megtért egykori török, majd német utánpótlás-válogatott, de már török felnőttválogatottkeret-tag közép- és jobbhátvéd, Kaan Ayhan, és hasonló cipőben jár a tizenéves német támadó, Donis Avdijaj, akinek igen előrelátóan 48 millió euróban állapították meg kivásárlási árát.

Érzésünk szerint a középcsatárként és szélsőként is bevethető Embolo korábbi megvétele mögött ott rejtezett Sané eladásának közelsége, a heteken belül krisztusi korba lépő Klaas-Jan Huntelaar is ezért utasította vissza az Ajaxot, és ne feledkezzünk meg a tavaly hatmillióért vett, argentin válogatott Franco Di Santóról sem. A támadó középpályás Max Meyerért alábbhagyott az érdeklődés, de ezen a nyáron azért összehozta őt a szorgos sajtó a Liverpoollal.

A kiszemeltek élén lovagol idén is a jelenlegi legismertebb, legkeresettebb magyar labdarúgó, Dzsudzsák Balázs, akit már sokadszor és sokadannyiért, de újra összehoztak a „királykékekkel” – legújabban a sport.de. Napi Dzsudzsák rovatunk főszereplője minden bizonnyal sztoikus nyugalommal, arcán jellegzetes félmosolyával szemléli, hogy kikkel boronálta már megint össze a hazai és a nemzetközi sportsajtó, bár az tény, a szélső nagyon jól járna a Schalkéval, a klub pedig ővele.

Kiszemelt a középpálya közepére pár olyan ismert, rutinos játékos, akinek a szekérrúdja kifelé áll klubjából, ilyen Benjamin Stambouli (PSG), a német média egy része szerint 23 millió euróért hívott Mario Lemina (Juventus), az ingyen kért Bastian Schweinsteiger (Manchester United) és a tízmillióért máris vihető Leandro Paredes (AS Roma).

Monitorozza a Schalke Luiz Gustavo mozdíthatóságát is, de legújabban a Juventus is érdeklődik a sokoldalú védelmi szakemberért, akit Kínából is hívnak, és ez kevés jót ígér a többi kérőnek mostanság...

Dzsudzsák vételárának sokszorosa kellene Lazar Markovics (Liverpool) megszerzéséhez, és erősen csodálkoznánk, ha a Southampton húszmilliónál kevesebbet kérne Dusan Tadicsért. Korábban kiszemelt volt a védelem megerősítésére az izlandi védelmi hegy, Ragnar Sigurdsson (Krasznodar) és a szép nevű argentin Emanuel Mammana, de a riverest lecsapta a Schalke kezéről az Olympique Lyon.

Jó kapcsolatai lehetnek az Oroszországban tevékenykedő ügynökökkel a klubnak, ezért merült fel a 31 éves védő, Nicolas Lombaerts és az orosz támadó, Alekszandr Kokorin (mindkettő Zenit) neve, az elmúlt idényben szerzett 16 kanadai pont ellenben önmagát árulja a Lille-karmester, Szofian Bufal esetében.

Ha jó 30-40 milliót szán az erősítésekre még a Schalke, akkor Weinzierl tréner – tegyük fel – Fährmann – Coke, Nasztaszics, Höwedes, Baba – Geis, Goretzka/Schweinsteiger – Dzsudzsák, Meyer, Tadics – Embolo csapata ellen alaposan megizzad még a Bayern is.

HÚSZ ÉVE MÁR...

... hogy kiszúrta magának a 19 éves brazil védekező középpályást, Zé Eliast a Bayer Leverkusen, és 3.5 millió mai eurónak megfelelő pénzt fizetett érte. Nem hiába, egy idény múlva majdnem kétszer ennyit adott a játékosért az Internazionale, csak éppen az ottani mesés konkurencia (Aron Winter, Diego Simeone, Benoit Cauet, Paulo Sousa, Gilberto) miatt nem fért be Zé Elias a kezdőbe. Jobb híján vándorolni kezdett, a Bologna, Olympiakosz, Genoa, Santos, Metalurg Doneck, Guarani, AC Omonia, Londrina, Rheindorf Altach útvonalon jutott el a 2009-es visszavonulásig (utolsó hét klubjában sérülései miatt összesen száz bajnokin ha játszott). Menet közben felcsapott játékosmegfigyelőnek az Internél, jelenleg a brazil médiában dolgozik. Párszor a brazil válogatottban is szerepelt, és tagja volt a legendás, 1996-os olimpiai csapatnak, a magyarok elleni csoportmérkőzést végigrobotolta Flávio Conceicao oldalán Juninho Paulista mögött. Testvére, a kapus Rubinho sem ismeretlen futballista, szerződése nemrégiben járt le a Juventusnál.

Izzadnak a WFL WOLFSBURG szurkoló is, ugyanis ezen a nyáron a már említett Naldo mellett távozott a gárda talán legértékesebb labdarúgója, André Schürrle (Dortmund) és nagy ráfizetéssel a 14-szeres válogatott középcsatár, Max Kruse (Werder Bremen) is – miközben Luiz Gustavót többen is csábítják, a tavaly az éppen a Schalkétől megszerzett Julian Draxlert nagy eséllyel elviszi az Arsenal vagy a Juventus.

A rutinos védő, Dante a Nice-ben köthet ki, a holland támadó, Bas Dost Törökországban vagy a Ligue 1-ben folytathatja, míg Diego Benagliót már korábban kinézte magának a Monaco.

De nézzük a jó híreket: még a Gustavo, Draxler páros távozása mellett sem törpülne el az a tény, hogy sikerült két jó szélsőt szerezni (a csoda rutinos Jakub Blaszczykowski a Dortmundtól, a nagy horvát ígéret, Josip Brekalo a Dinamo Zagrebtől érkezett), hogy a védelem új feje a sokszoros holland válogatott Jeffrey Bruma lesz, hogy a remek francia szűrőt, Josuha Guilavoguit tulajdonképpen három fityingért kótyavetyélte el az Atlético Madrid, és hogy gyengélkedés ide vagy oda, a „farkasok” képesek voltak 13 millió eurót fizetni az 1.FC Köln középső és bal oldali középpályásáért, Yannick Gerhardtért.

Nagy jövőt jósoltak pár éve a támadó középpályás Daniel Didavinak, aki a Stuttgartban csak a legutóbbi idényben brillírozott – de akkor nagyon, a Bundesligában 13 gól mellett 5 asszisztot is jegyzett. Őt ingyen szerezte meg a Wolfsburg, és éppen ennyiért engedte el a Real Madrid egy idényre a fiatal csatárt, Borja Mayoralt.

Az újakért összesen 42 millió eurót fizetett a VfL, aláírási pénzek nélkül, Schürrléékért ennél kevesebbet kasszírozott – Luiz Gustavoért és Draxlerét jó esetben 70 milliónál is több folyhat be.

Lehet akkor forrás Simone Zazára vagy Mario Mandzukicra (segíthet, ha Draxler a Juventusban kívánja folytatni, hiszen megígérte edzője, Dieter Hecking és sportigazgatója, Klaus Allofs, hogy ha egy igazán nagy klub hívja, elengedik, bár jobban örülnének, ha jövőre, és főleg a 75 milliós kivásárlási árért), és célpont még a Benfica erőcsatára, Konsztantinosz Mitroglu is.

Szintén Portugáliában keresi kenyerét (egyelőre?) az algériai középcsatár, Iszlam Szlimani, míg Benagliót adott esetben a szintén sportingos Rui Patrícióval pótolhatja a Wolfsburg.

A németek kiterjedt megfigyelő-hálózattal rendelkeznek, így olyan tájakról erősíthetnek, mint Törökország (a karmester Mehmet Ekici – Trabzonspor), Olaszország (a balbekk Achraf Lazaar – Palermo, a szűrő Matias Antonini Lui – Inter U19) és Belgium (a balszellő Kenny Saief – Gent). Azt ellenben nem volt nehéz kispekulálni, hogy a 22 éves védelmi mindenes, Matthias Ginter helyzete megingott Dortmundban, de érte egy „gustavónyi” pénzt kellene áldozni.

Hogy, hogyan nem, de Markovics és Bufal neve itt is felmerült.

Jelen állás szerint egy Benaglio – Vieirinha, Bruma, Knoche, R. Rodríguez – Luiz Gustavo, Arnold – Draxler, Divadi, Gerhardt – Das Bost gálacsapattal állhat ki a Wolfsburg: a két ász eladása után azért egy Rui Patrício – Vieirinha, Bruma, Ginter, R. Rodríguez – Guilavogui, Arnold – Blaszczykowski, Divadi, Gerhardt – Mandzukic tizenegy sem nézne ki éppen rosszul.

Főleg az nem lett volna rossz, ha csak az elmúlt négy évben akad anyagi forrás Kevin De Bruyne, Schürrle, Ivan Perisic, Mandzukic vagy Timm Klose megtartására – tehetik hozzá mindehhez szomorkásan a Wolfsburg-fanok.

Akik aranyéremről legszebb álmaikban sem álmodhatnak.

FC AUGSBURG
Érkezett: Alfred Finnbogason (Real Sociedad, 4.000.000 euró), Uszami Takasi Usami (Gamba Oszaka, 1.500.000), Marvin Friedrich (Schalke, 1.000.000), Georg Teigl (RB Leipzig, ingyen), Andreas Luthe (Bochum, i.), Gojko Kacar (Hamburg, i.)
Kölcsönből vissza: Nikola Djurdjics (Düsseldorf), Tim Matavz (Genoa)
Távozott: Hong Dzsong Ho (Csiangszu Szuning, 6.000.000), Nikola Djurdjics (Partizan Beograd, 400.000), Sascha Mölders (1860 München, 150.000), Alexander Manninger (Liverpool, i.), Piotr Trochowski (szerződése lejárt), Ragnar Klavan (Liverpool, 5.000.000), Tobias Werner (VfB Stuttgart)

BAYER 04 LEVERKUSEN
Érkezett: Kevin Volland (Hoffenheim, 20.000.000), Julian Baumgartlinger (Mainz, 4.000.000), Jonas Meffert (Karlsruhe, 600.000), Danny da Costa (Ingolstadt, 500.000), Ramazan Özcan (Ingolstadt)
Kölcsönből vissza: Rju Szung Vu (Arminia Bielefeld), Levin Öztunali (Werder Bremen), Joel Pohjanpalo (Düsseldorf)
Távozott:
Christoph Kramer (Mönchengladbach, 15.000.000), Jonas Meffert (Freiburg, 1.200.000), Dario Kresic (szl.), Sebastian Boenisch (szl.), Malcolm Cacutalua (Bielefeld)
Kölcsönbe: Marlon Frey (Kaiserslautern)

FC BAYERN MÜNCHEN
Érkezett: Mats Hummels (Borussia Dortmund, 38.000.000), Renato Sanches (Benfica, 35.000.000)
Kölcsönből vissza:Pierre-Emile Höjbjerg (Schalke)
Távozott: Pierre-Emile Höjbjerg (Southampton, 15.000.000), Sebastian Rode (Borussia Dortmund, 12.000.000), Ivan Lucic (Bristol City), Mario Götze (Dortmund, 26.000.000)
Kölcsönbe:Medhi Benatia (Juventus, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Serdar Tasci (Szpartak Moszkva)

BORUSSIA DORTMUND
Érkezett: Ousmane Dembélé (Rennes, 15.000.000), Raphaël Guerreiro (Lorient, 12.000.000), Sebastian Rode (Bayern München, 12.000.000), Marc Bartra (Barcelona, 8.000.000), Emre Mor (Nordsjaelland, 7.000.000), Mikel Merino (Osasuna, 3.750.000), André Schürrle (Wolfsburg, 30.000.000), Mario Götze (Bayern München, 26.000.000)
Kölcsönből vissza: Jakub Blaszczykowski (Fiorentina), Jannik Bandowski (1860 München)
Távozott:Henrih Mhitarjan (Manchester United, 42.000.000), Mats Hummels (Bayern München, 38.000.000), Ilkay Gündogan (Manchester City, 27.000.000), Jakub Blaszczykowski (Wolfsburg, 5.000.000)

BORUSSIA MÖNCHENGLADBACH
Érkezett: Christoph Kramer (Leverkusen, 15.000.000), Jannik Vestergaard (Werder Bremen, 12.500.000), Bénes László (Zilina, 2.000.000), Tobias Strobl (Hoffenheim, i.), Djibril Sow (Mönchengladbach II)
Kölcsönből vissza: Josip Drmic (Hamburg)
Távozott: Granit Xhaka (Arsenal, 45.000.000), Branimir Hrgota (Eintracht Frankfurt, i.), Havard Nordtveit (West Ham, i.), Roel Brouwers (Roda, i.), Martin Stranzl (visszavonult)
KV: Martin Hinteregger (RB Salzburg)

SV DARMSTADT 98
Érkezett: Immanuel Höhn (Freiburg, 750.000), Michael Esser (Sturm Graz), Artyem Fedeckij (Dnipro, i.)
Kölcsönbe: Antonio Colak (Hoffenheim)
Távozott: Sandro Wagner (Hoffenheim, 2.800.000), Christian Mathenia (Hamburg, 800.000), Konstantin Rausch (1.FC Köln, i.), Tobias Kempe (Nürnberg, i.), Michael Stegmayer (visszavonult), Marco Sailer (Wacker Nordhausen, i.), Lukasz Zaluska (Wisla Kraków, i.), Szlobodan Rajkovics (Palermo, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Luca Caldirola (Werder Bremen)

EINTRACHT FRANKFURT
Érkezett: Taleb Tavatha (Maccabi Haifa, 1.200.000), Omar Mascarell (Real Madrid, 1.000.000), Branimir Hrgota (Mönchengladbach, i.), Danny Blum (Nürnberg, i.)
Kölcsönbe: Ante Rebic (Fiorentina), Jesús Vallejo (Real Madrid), Guillermo Varela (Manchester United)
Távozott: Carlos Zambrano (Rubin Kazany, 3.500.000), Luca Waldschmidt (Hamburg, 1.300.000), Alekszandar Ignjovszki (Freiburg, 750.000), Sonny Kittel (Ingolstadt, i.), Constant Djakpa (szl.), Anisz Ben-Hatira (szl.), Stefan Aigner (1860 München, 3.000.000)
Kölcsönből vissza: Kaan Ayhan (Schalke)

SC FREIBURG
Érkezett: Caglar Söyüncü (Altinordu, 2.500.000), Janik Haberer (Hoffenheim, 2.000.000), Onur Bulut (Bochum, 1.200.000), Manuel Gulde (Karlsruhe, 1.200.000), Jonas Meffert (Leverkusen, 1.200.000), Alekszandar Ignjovszki (Eintracht Frankfurt, 750.000)
Kölcsönből vissza:Christopher Jullien (Dijon), Philipp Zulechner (Young Boys), Sebastian Kerk (Nürnberg)
Távozott: Christopher Jullien (Toulouse, 2.800.000), Sztefan Mitrovics (Gent, 1.500.000), Immanuel Höhn (Darmstadt, 750.000), Vegar Eggen Hedenstad (St. Pauli, i.)
Kölcsönbe: Tim Kleindienst (Heidenheim, 100.000)

HERTHA BSC
Érkezett:
Vedad Ibisevic (VfB Stuttgart, i.), Ondrej Duda (Legia Warszawa, 4.200.000)
Kölcsönből vissza: Hoszogai Hadzsime (Bursaspor)
Távozott:
Johannes van den Bergh (Getafe, i.), Sascha Burchert (Greuther Fürth, i.), Roy Beerens (Reading, 1.000.000), Hoszogai Hadzsime (Stuttgart, 700.000)

HAMBURGER SV
Érkezett: Bobby Wood (Union Berlin, 3.500.000), Luca Waldschmidt (Eintracht Frankfurt, 1.300.000), Arianit Ferati (VfB Stuttgart, 850.000), Christian Mathenia (Darmstadt, 800.000), Filip Kosztics (Stuttgart, 14.000.000), Alen Halilovic (Barcelona, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Stieber Zoltán (Nürnberg), Kerem Demirbay (Düsseldorf)
Távozott: Kerem Demirbay (Hoffenheim, 1.700.000), Ivo Ilicevic (szl.), Artjoms Rudnevs (1.FC Köln, i.), Jaroslav Drobny (Werder Bremen, i.), Ivica Olic (1860 München, i.), Gojko Kacar (Augsburg, i.)
Kölcsönből vissza: Josip Drmic (Mönchengladbach)
Kölcsönbe: Batuhan Altintas (Kasimpasa)

TSG 1899 HOFFENHEIM
Érkezett: Andrej Kramaric (Leicester, 10.000.000), Lukas Rupp (VfB Stuttgart, 5.000.000), Sandro Wagner (Darmstadt, 2.800.000), Kerem Demirbay (Hamburg, 1.700.000), Kevin Vogt (1.FC Köln, 1.500.000), Benjamin Hübner (Ingolstadt, 800.000), Gregor Kobel (Grasshopper U18, 138.000), Marco Terrazzino (Bochum, i.)
Kölcsönből vissza: Janik Haberer (Bochum), Christoph Martschinko (Austria Wien), Felipe Pires (FSV Frankfurt), Pak In Hjok (FSV Frankfurt), Szalai Ádám (Hannover), Marko Maric (Lechia Gdansk), Marvin Schwäbe (Osnabrück)
Távozott: Kevin Volland (Leverkusen, 20.000.000), Janik Haberer (Freiburg, 2.000.000), Christoph Martschinko (Austria Wien), Jens Grahl (VfB Stuttgart, i.), Kevin Kuranyi (szl.), Tobias Strobl (Mönchengladbach, i.)
Kölcsönbe: Joelinton (Rapid Wien, 600.000), Marvin Schwäbe (Dynamo Dresden), Felipe Pires (Austria Wien), Antonio Colak (Darmstadt)
Kölcsönből vissza: Matheus Biteco (Barra)

FC INGOLSTADT 04
Érkezett: Robert Leipertz (Schalke, 1.500.000), Martin Hansen (Den Haag, 950.000), Hauke Wahl (Paderborn, i.), Sonny Kittel (Eintracht Frankfurt, i.)
Távozott: Benjamin Hübner (Hoffenheim, 800.000), Danny da Costa (Leverkusen, 500.000), Danilo Soares (szl.), Ramazan Özcan (Leverkusen), Konsztantin Engel (Asztana)
Kölcsönbe: Elias Kachunga (Huddersfield)

1.FC KÖLN
Érkezett: Marco Höger (Schalke, 1.3000.000), Konstantin Rausch (Darmstadt, i.), Artjoms Rudnevs (Hamburg, i.), Sehrou Guirassy (Lille, 3.800.000)
Kölcsönből vissza:Bruno Nascimento (Tondela)
Távozott: Yannick Gerhardt (Wolfsburg, 13.000.000), Kevin Vogt (Hoffenheim, 1.500.000), Daniel Mesenhöler (Union Berlin, i.), Dusan Svento (Slavia Praha, i.), Bruno Nascimento (Omonia Nikosia, i.)
Kölcsönből vissza: Philipp Hosiner (Rennes)

RASENBALLSPORT LEIPZIG
Érkezett: Naby Keita (RB Salzburg, 15.000.000), Timo Werner (VfB Stuttgart, 10.000.000), Marius Müller (Kaiserslautern, 1.700.000), Benno Schmitz (RB Salzburg, 800.000)
Kölcsönből vissza: Kalmár Zsolt (FSV Frankfurt), Omer Damari (RB Salzburg)
Távozott: Stefan Hierländer (Sturm Graz, i.), Georg Teigl (Augsburg, i.)
Kölcsönbe: Nils Quaschner (Bochum)

1.FSV MAINZ 05
Érkezett: Jhon Córdoba (Granada, 6.500.000), Jean-Philippe Gbamin (Lens, 5.000.000), Gerrit Holtmann (Braunschweig, 3.000.000), Jonas Lössl (Guingamp, 2.500.000), José Rodríguez (Galatasaray, 2.150.000), Christian Clemens (Schalke, 2.000.000)
Kölcsönből vissza: Besar Halimi (FSV Frankfurt), Niki Zimling (FSV Frankfurt), Maximilian Beister (1860 München)
Távozott: Loris Karius (Liverpool, 6.200.000), Julian Baumgartlinger (Leverkusen, 4.000.000), Elkin Soto (Once Caldas, i.), Henrique Sereno (szl.), Dani Schahin (Roda)

SCHALKE 04
Érkezett: Breel Embolo (Basel, 27.000.000), Naldo (Wolfsburg, i.), Coke (Sevilla, 5.000.000)
Kölcsönből vissza: Kaan Ayhan (Eintracht Frankfurt), Timon Wellenreuther (Mallorca), Donis Avdijaj (Sturm Graz)
Kölcsönbe: Abdul Rahman Baba (Chelsea, 500.000)
Távozott: Christian Clemens (Mainz, 2.000.000), Robert Leipertz (Ingolstadt, 1.500.000), Marco Höger (1.FC Köln, 1.300.000), Marvin Friedrich (Augsburg, 1.000.000), Michael Gspurning (Union Berlin, i.), Roman Neustädter (Fenerbahce, i.), Joel Matip (Liverpool, i.), Leroy Sané (Manchester City, 50.000.000)
Kölcsönből vissza: Junesz Belhanda (Dinamo Kijev), Pierre-Emile Höjbjerg (Bayern München)

WLF WOLFSBURG
Érkezett: Yannick Gerhardt (1.FC Köln, 13.000.000), Jeffrey Bruma (PSV, 11.500.000), Josip Brekalo (Dinamo Zagreb, 6.000.000), Victor Osimhen (Ultimate Strikers Academy, 3.500.000), Josuha Guilavogui (Atlético Madrid, 3.000.000), Daniel Didavi (VfB Stuttgart, i.), Jakub Blaszczykowski (Dortmund, 5.000.000)
Kölcsönbe: Borja Mayoral (Real Madrid)
Távozott: Naldo (Schalke, i.), Felipe (Chaves, i.), André Schürrle (Dortmund, 30.000.000), Max Kruse (Werder Bremen, 7.500.000)

WERDER BREMEN
Érkezett: Florian Kainz (Rapid Wien, 3.500.000), Niklas Moisander (Sampdoria, 1.800.000), Fallou Diagne (Rennes, 1.500.000), Justin Eilers (Dynamo Dresden, i.), Lennart Thy (St. Pauli, i.), Jaroslav Drobny (Hamburg, i.), Thanosz Pecosz (Rapid Wien, i.), Max Kruse (Wolfsburg, 7.500.000)
Kölcsönből vissza: Izet Hajrovic (Eibar), Luca Caldirola (Darmstadt)
Távozott: Jannik Vestergaard (Mönchengladbach, 12.500.000), Anthony Ujah (Liaoning, 11.500.000), Felix Kroos (Union Berlin, 500.000), Oliver Hüsing (Ferencváros, 300.000), Mateo Pavlovic (Angers, i.), Alejandro Gálvez (Eibar, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Gerhard Tremmel (Swansea), Papy Djilobodji (Chelsea), Levin Öztunali (Leverkusen)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

VFB STUTTGART
Érkezett: Jean Zimmer (Kaiserslautern, 2.500.000), Simon Terodde (Bochum, 2.500.000), Anto Grgic (Zürich, 2.000.000), Marcin Kaminski (Lech Posnan, i.), Jens Grahl (Hoffenheim, i.), Hoszogai Hadzsime (Hertha, 700.000), Tobias Werner (Augsburg)
Távozott: Timo Werner (RB Leipzig, 10.000.000), Antonio Rüdiger (Roma, 9.000.000), Lukas Rupp (Hoffenheim, 5.000.000), Geoffroy Serey Dié (Basel, 1.200.000), Arianit Ferati (Hamburg, 850.000), Przemyslaw Tyton (Deportivo La Coruna, 500.000), Vedad Ibisevic (Hertha, i.), Georg Niedermeier (szl.), Martin Harnik (Hannover, i.), Daniel Didavi (Wolfsburg, i.), Daniel Schwaab (PSV, i.), Filip Kosztics (Hamburg, 14.000.000)
Kölcsönből vissza: Artyem Kravec (Dinamo Kijev), Federico Barba (Empoli)

HANNOVER 96
Érkezett: Niclas Füllkrug (Nürnberg, 2.200.000), Florian Hübner (Sandhausen, 500.000), Sebastian Maier (St. Pauli, i.), Martin Harnik (Stuttgart), Marvin Bakalorz (Paderborn, i.)
Kölcsönből vissza: Mevlüt Erdinc (Guingamp)
Távozott: Kijoteke Hirosi (Sevilla, 6.500.000), Ron-Robert Zieler (Leicester City, 3.500.000), Marcelo (Besiktas), Jamagucsi Hotaru (Cerezo Oszaka, 1.500.000), Hugo Almeida (AEK Athén, i.), Ceyhun Gülselam (Karabükspor, i.), Leon Andreasen (szl.), Christian Schulz (Sturm Graz, i.), Szakai Hiroki (Marseille, i.)
Kölcsönbe: Mevlüt Erdinc (Metz)
Kölcsönből vissza: Alexander Milosevic (Besiktas), Szalai Ádám (Hoffenheim), Allan Saint-Maximin (Monaco)

Lezárva szerda este, vastaggal az elmúlt hét eseményei.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik