Valenciának (balra) a keménykedésen kívül a gólszerzésre is maradt ereje
Fotó: Reuters
Valenciának (balra) a keménykedésen kívül a gólszerzésre is maradt ereje

A Manchester United ázsiai túrájáról edzettségi állapota miatt még lemaradt Antonio Valencia, a müncheni Allianz Arenában viszont már a kezdők között kapott helyet Sir Alex Ferguson csapatában.

Az első nagyobb lehetőség Pak Dzsi Szung előtt adódott, de a dél-koreai játékos nem tudta gólra váltani John O’Shea beadását. A 22. percben viszont már megszerezte a vezetést az angol bajnok, méghozzá a nem túl gólerős Anderson révén. A brazil középpályás szabadrúgásból tekert a hosszú sarokba, gyönyörű találat volt.

A szünet előtt aztán eljött Valencia nagy pillanata, igaz, ehhez Roberto Abbondanzieri közreműködése is kellett. Az ecuadori szélső két játékoson jutott túl, majd lövésre szánta el magát, az argentin kapusnak pedig sikerült beengednie maga alatt a labdát.

A Boca ugyan a második félidő elején csökkentette hátrányát – Federico Insúa vette be a United kapuját Pablo Mouche beadását követően –, és a későbbiekben is volt néhány nagy helyzete, egyenlítenie már nem sikerült, így a manchesteriek jutottak döntőbe.

A „vörös ördögök” a minitorna fináléjában a Bayern München–Milan mérkőzés győztesével találkoznak majd.

BOCA JUNIORS–MANCHESTER UNITED 1–2AUDI-KUPA, MÜNCHEN

ELŐDÖNTŐ
BOCA JUNIORS–MANCHESTER UNITED 1–2
München, Allianz Arena, 61 000 néző
Boca Juniors: Abbondanzieri – Soto, Cáceres López, Forlin, Rodríguez – Díaz (Chávez, 46.), Battaglia, Insúa (Gaitán, 67.) – Riquelme (Marino, 88.) – Palermo (Viatri, 82.), Noir (Mouche, 46.)
Manchester United: Kuszczak – O’Shea, Cathcart, Brown (Ferdinand, 37.), Fabio Da Silva (Evra, 77.) – Valencia (Nani, 67.), Carrick (Scholes, 77.), Anderson (Fletcher, 77.), Pak Dzsi Szung (Giggs, 67.) – Macheda (Berbatov, 67.), Rooney
Gólszerzők: Insúa (55.), ill. Anderson (22.), Valencia (42.)