Visszavágott az első mérkőzésért, legyőzte a DAC-ot a Liptószentmiklós

DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.10.30. 17:50
null
A Liptószentmiklós legyőzte a Dunaszerdahelyet (Fotó: Lelkes Ernő)
A szervezett védekezésének köszönhetően elég volt az első félidőben szerzett gólja is a Liptószentmiklósnak ahhoz, hogy 1–0-ra legyőzze a Dunaszerdahelyi AC-t a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 13. fordulójában.

 

FORTUNA LIGA
13. FORDULÓ
Liptovsky Mikulás (Liptószentmiklós)–Dunaszerdahelyi AC 1–0 (1–0)

Poprád,550néző.Vezette:Somolani
Liptovsky Mikulás:Luksch – Krcik , Hranac, Pinter, Flak – Vaclavik, Stas (Krcik, 90+3.) – Laura (Kotora, 82.), Gerat, Pinte (Kacerik, 90+3.) – Vosko.Vezetőedző:Marek Petrus
DAC:Jedlicka – Blackman (Beszkorovajnij, 65.), Kruzliak, Muhamedmegovic, Davis – Andzouana, Dimun (Sharani, 80.), Schäfer, Ciganiks (Verlinden, a szünetben) – Krsztovics (Balic, 65.), Hahn (Nicolaescu, a szünetben).Vezetőedző:Németh Antal
Gólszerző:Vosko (29.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Három győztes meccs után botlott a DAC. A Fortuna Liga 13. fordulójában 1–0-s vereséget szenvedett a Liptószentmiklós csapatától.

Hol a csapatunk? Kérdezték egymástól a dunaszerdahelyi szurkolók a poprádi stadionban a Liptószentmiklós elleni első félidő után, amely az újonc meglepő egygólos vezetésével ért véget. Az első negyvenöt percben jobbak voltak a hazaiak. Visszahúzódtak a saját kapujuk elé, keményen, erőszakosan játszottak, általában ők nyerték meg az egyéni párharcokat. Gyors ellentámadásokat vezettek és az egyik ilyen után Vosko közelről nem hibázott. Nemsokára csak Jedlicka kapus két óriási bravúrjának köszönhette a DAC, hogy nem kétgólos hátránnyal vonult a szünetre. Csalódást keltett a felvidéki csapat játéka, elmaradt az előző három meccsen mutatott teljesítménytől. Ugyan a labda gyakrabban volt a lábukon, de az ellenfél kapuja előtt elfogyott a tudományuk.

Kettőt cserélt a szünetben a dunaszerdahelyi mester Németh Antal, de nem javult fel a vendég együttes játéka. Ennek ellenére Nicolaescu fején volt az egyenlítés, de az 56. percben nagy helyzetben csak a kapu mellé küldte a labdát. Nem úgy a hazaiak, akiknek több kecsegtető helyzetük volt. A találkozó utolsó harmadában minden offenzív vendégjátékos a pályán volt, de ennek ellenére dunaszerdahelyi gól nélkül fejeződött be a találkozó.

,,Ilyen meccs után részünkről nem tudok semmi jót mondani, csak gratulálni az ellenfélnek. Ma nem érdemeltünk volna győzelmet, csalódottak vagyunk a teljesítményünk után. Jelenleg nem tudom, miért játszottunk így. Nagyon sok technikai hibát vétettünk, nem jöttek be az utolsó átadások, nem tudtunk helyzeteket kidolgozni” – mondta Németh Antal, a DAC edzője.

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: Itt a vége a mérkőzésnek.

90+3. perc: Időhúzás a hazaiaknál, Stas és Pinte hagyja el a pályát, Krcík és Kácerík a helyükön.

NÉGY PERC A RÁADÁS!

89. perc: Balic előtt adódott egy kisebb lehetőség, de lövése elkerülte a kaput.

82. perc: Davis végzett el egy szabadrúgást, ami nem okozott veszélyt a hazai kapura. Ezzel szemben a másik oldalon a csereként beálló Kotora bombája a felső kapufa fölött szállt el.

82. perc: A hazaiak is cserélnek, Laura helyére érkezik Kotora.

80. perc: Dimun is elhagyja a pályát, a helyén Sharani, így az ötödik cseréjét is kihasználta a DAC.

79. perc: Dimunnak rúgott oda Laura, a játékvezető pedig felmutatja a sárga lapot a Liptószentmiklós játékosának.

79. perc: Dimun lőtt kapura húsz méterről, de Luksch valahogy megfogta a labdát.

72. perc: Schäfer kapja a mérkőzés első sárga lapját, miután fellökte Laurát.

68. perc: Ismét Vosko előtt adódik lehetőség, jobbról lőtt kapura, de a labda centikkel a kapu mellett hagyta el a páályát.

65. perc: Újabb kettős csere a DAC-nál: ezúttal Krsztovics és Blackman hagyja el a pályát, a helyükön pedig Beeszkorovainyi és Balic folytatja,

61. perc: A hazaiak vezetőgólját megszerző Vosko távolról kapott labdát, kissé élesebb szögből lőtt, de Jedlicka védeni tudott.

57. perc: Újabb veszélyes vendég helyzet: Davis ívelt közelről, Nicolaescu próbált fejelni, de a labda messze elkerülte a kaput.

51. perc: Dimun felé érkezett a labda, de centikkel lemaradt Verlinden kiugratásáról. Közben már Blackman van a földön, ápolásra szorul.

50. perc: Két hazai sarokrúgást is láthattak a szurkolók, de egyikből sem alakult ki nagyobb lehetőség.

46. perc: Kettős csere a vendégeknél a szünetben: Ciganiks és Hahn hagyja el a pályát, a helyükre Verlinden és Nicolaescu érkezik.

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

45+1. perc: Véget ér az első félidő.

EGY PERC A RÁADÁS

42. perc: Stas szögletét követően Pinte fejelhetett, Jedlicka azonban védeni tudott, azonban itt még nem ért véget az izgalom. A kipattanó ugyanis Hranác fejére került, aki közvetlen közelről a kapufára fejelt, ami után már a vendégek kapusának kezében kötött ki a labda.

31. perc: Majdnem azonnal egyenlített a Dunaszerdahely: Davis szöglete után Krsztovics fejelt nem sokkal a kapufa mellé.

29. perc: GÓL! Megszerzi a vezetést a Liptovsky Mikulás Vosko góljával, akinek lövésére hiába vetődött Jedlicka, a labda utat talált a rövid alsóba. 1–0!

27. perc: Laura kapott szép labdát a DAC tizenhatosán belül, de csak egy szögletet tudott kiharcolni, amit Davis fejelt ki.

23. perc: Stas ívelte középre a labdát egy szabadrúgásból, de a csapattársai centikkel lemaradtak a beadásról.

21. perc: Dimun próbálta megtalálni Krsztovicsot, azonban Luksch lehúzta a labdát. A montenegrói ezután Hahn elé akarta tenni a labdát, de túl hosszú volt a passza.

16. perc: Schäfer kapott egy rúgást, ápolni kell a pályán.

15. perc: Davis végezhetett el egy szögletet, Kruzliak fejelt a középre ívelést követően, de a labda Luksch kezében landolt.

8. perc: Az első lövés: Stas 25 méterről lőtt, azonban Jedlickának nem kellett védenie.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, a Dunaszerdahely indította útjára a labdát.

Sárga felsőben és kék nadrágban a Dunaszerdahely, tiszta pirosban a Liptovsky Mikulás.

Összesen mintegy 350-en látogattak ki a mérkőzésre (Fotó: Duducz Tibor)
Összesen mintegy 350-en látogattak ki a mérkőzésre (Fotó: Duducz Tibor)

A Liptószentmiklós ellen is elkísérték a szurkolók a Dunaszerdahelyt.

ELŐZMÉNYEK

A Dunaszerdahelyi AC a nehéz bajnoki rajt után elkezdett felzárkózni az élmezőnyhöz, amiben nagyban segített az is, hogy az együttes az elmúlt három mérkőzését megnyerte és jelenleg 21 ponttal, csupán rosszabb gólkülönbsége miatt áll a harmadik helyen. A Liptovky Mikulás ezzel szemben csak 10 pontot tudott eddig gyűjteni 12 mérkőzés alatt, így jelenleg a 10. helyet foglalja el a tabellán.

A két együttes első idei egymás elleni találkozóján a Liptószentmiklós Dragan Andrics révén már az első percben előnybe kerültek Dunaszerdahelyen, viszont Schäfer András még a félidő vége előtt egyenlíteni tudott, majd a második játékrészben még további két gólt szerezve a hazai együttes 3–1-re diadalmaskodott.

KÖSZÖNTJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A LIPTOVSKY MIKULÁS–DUNASZERDAHELYI AC LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ÉLŐ KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik