Vincze Ottó Barcelonában Robert Lewandowskival ünnepelte az európai Aranycipőt

SZ. GY.SZ. GY.
Vágólapra másolva!
2022.11.12. 10:43
Egy ország irigyelte Vincze Ottót, amikor 22 évesen, 1996-ban az FC Barcelona játékosa lett, pedig Katalónia – akkor még salakos edzőpályás – büszkeségéből azóta lett igazán világmárka, a földkerekség egyik legnépszerűbb és a közelmúlt egyik legsikeresebb klubja.
Vincze Ottó a Nemzeti Sport meghívására – a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársaként – járt Barcelonában, a Marca rendezvényén, amelyen Robert Lewandowski Aranycipőt kapott (Fotók: Marca)
TOVÁBBI KÉPEKÉRT KATTINTSON IDE!
Vincze Ottó a Nemzeti Sport meghívására – a Külgazdasági és Külügyminisztérium munkatársaként – járt Barcelonában, a Marca rendezvényén, amelyen Robert Lewandowski Aranycipőt kapott (Fotók: Marca) TOVÁBBI KÉPEKÉRT KATTINTSON IDE!

„Amikor idekerültem, minden egyszerűbb, családiasabb volt. Barcelona, a város sem volt ennyire nemzetközi, jellegzetesebben katalán volt a mindennapi élet, ami persze most is fantasztikus, pezsgő, hangulatos a sok kis üzlettel, kávézóval, cukrászdával, bárral, a mindig kedves és vidám helyiekkel” – meséli a Ferencváros első BL-szereplésének hőse, aki a Grasshoppersnek lőtt góljairól emlékezetes idény után lett a Barca B-csapatának játékosa. S mielőtt legyintenénk, ebben a második csapatban olyan, akkor még ismeretlen fiatal tehetségek bontogatták a szárnyaikat, mint például az azóta klubikonná váló Carles Puyol, aki a szinte hajdani ifista tiszteletével üdvözli, amikor csodálkozva felismeri Ottót az Arany­cipő-átadásra érkező vendégek között.

A nagy sportlapokat összefogó ESM képviselői a legjobb európai góllövőnek járó díjat kiérdemlő Robert Lewandowskival
A nagy sportlapokat összefogó ESM képviselői a legjobb európai góllövőnek járó díjat kiérdemlő Robert Lewandowskival

A Nemzeti Sport ugyanis mint a legjobb európai bajnoki góllövőnek járó díjat odaítélő szervezet, a nagy sportlapokat összefogó ESM egyik tagja, meghívta a müncheni góljaiért már itt piedesztálra emelt Robert Lewandowski barcelonai ünnepségére a városban máig otthonosan mozgó volt ferencvárosi és magyar válogatott futballistát. Nem Puyol az egyetlen volt csapattárs, aki az itt töltött két nap alatt régi barátként üdvözli Vinczét. Egyikük, „Juanjo” (Juan José Carricondo) például az öregfiúk állandó találkozóhelyéül is szolgáló Barcelona-játékosok Egyesülete irodájában dolgozik. Itt foglalkoznak a klub korábbi játékosainak ügyeivel, itt kapnak meccsjegyet, itt szervezik az öregfiúk jótékonysági fellépéseit, amelyek ötletgazdája egykor maga Kubala László, a klub legnagyobb legendáinak egyike volt. Ma is kint van a képe a falon, sőt az egyik iroda is az ő nevét viseli, Vincze Ottó pedig feleleveníti, hogy hányszor hallgathatta Laci bácsi történeteit, lehetett a sofőrje a Barca fiatal magyarjaként.

Vincze Ottó Kubala Lászlóval (balra), és a kép készülte után 25 évvel Kubala szobránál
Vincze Ottó Kubala Lászlóval (balra), és a kép készülte után 25 évvel Kubala szobránál


Ma már hatalmas szobra áll a Camp Nou előtt, de a fiával találkoztunk, amikor eljött, hogy átvegye az édesapja tiszteletére bekeretezett magyar válogatott mezt. Három volt Barca-játékos is bekerült ugyanis az adidas és a Nemzeti Sport által még tavaly megrendezett „minden idők magyar álomtizenegye” szavazás győztesei közé: Kubala László, Kocsis Sándor és Czibor Zoltán, és az ő azonos nevű, itt élő fiaiknak adhattuk át Ottóval együtt a papákat megillető mezt. A családias és érzelmekkel teli ünnepségen részt vett Ramón Alfonseda, az öregfiúk egyesületének mai elnöke is, megköszönve Magyarországnak a gesztust (az előző és a jelenlegi magyar főkonzul, Kovács Barnabás és a volt teniszbajnok Taróczy Balázs is jelen volt az eseményen), ifjabb Kubala, Kocsis és Czibor pedig a meghatottságon túl egyöntetűen arról beszélt, mennyire sajnálja, hogy a magyar válogatottnak nem szurkolhat a hamarosan kezdődő világbajnokságon, főként a közelmúlt jó eredményei, kiváltképp az angolok 4–0-s legyőzése után...

Szöllősi György, Czibor Zoltán, Kocsis Sándor, Kubala László, Vincze Ottó
Szöllősi György, Czibor Zoltán, Kocsis Sándor, Kubala László, Vincze Ottó


MINDEN IDŐK MAGYAR ÁLOMTIZENEGYE – VALAMENNYI MEZ GAZDÁRA TALÁLT




Vasárnapi lapszámunkban exkluzív interjú Robert Lewandowskival!

(A cikk a Nemzeti Sport szombati melléklete, a Képes Sport 2022. november 12-i lapszámában jelent meg.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik