Világfutball: melyik volt a 2022-es év legszebb gólja? Szavazzon!

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.30. 18:11
null
Youri Tielemans a 2022-es év egyik legszebb gólját rúgta az Everton ellen (Fotó: Getty Images)
Lassan véget ér a 2022-es esztendő, amely a korábbi évekhez hasonlóan nem szűkölködött a szebbnél szebb találatokban. Mi most – a teljesség igénye nélkül – összegyűjtöttünk tízet az év legszebb góljai közül, önöknek pedig mindössze szavazniuk kell a legszebbnek gondolt találatra.

Kezdésnek jöjjön egy olyan találat, amelyre mindenki szívesen emlékszik vissza, ez pedig nem más, mint Szalai Ádám parádés sarkazása a Németország elleni Nemzetek Ligája-meccsen.

SZALAI GÓLJA A NÉMETEK ELLEN



Összeállításunk nem lenne teljes a katari világbajnokság legszebb góljának megválasztott találat nélkül. A brazil Richarlison csodás félollóval talált be a Szerbia elleni csoportmérkőzésen.

RICHARLISON GÓLJA SZERBIA ELLEN (MEGTEKINTÉS ÁTKATTINTÁSSAL)



Youri Tielemans nem tudott kiemelkedőt alkotni a belga válogatottban, de klubcsapatában, a Leicester Cityben annál inkább. A 25 éves középpályás lába a jelenlegi idényben az Everton elleni angol bajnokin sült el – dropból hatalmas gólt ragasztott a jobb felsőbe.

YOURI TIELEMANS GÓLJA AZ EVERTON ELLEN



Félollózással gólt szerezni nem egyszerű dolog, a tizenhatoson kívülről pláne kevesen tudják megcsinálni. E kevesek közé tartozik Pablo Pérez, az argentin Newell's Old Boys középpályása is, aki a Godoy Cruz elleni bajnoki meccsen talált be a pipába. Ahogyan mondani szokás: szögmérővel és vonalzóval sem lehetett volna jobban kicentizni.

PABLO PÉREZ ZSENIÁLIS MOZDULATA



A napsütötte Argentína után a ködös Albionban folytatjuk a gólvadászatot. 2022. január 21-et írtunk, amikor az angol másodosztályú labdarúgó bajnokságban (Championship) szereplő Norwich amerikai csatára, Josh Sargentlátványos skorpiórúgással vette be a Watford kapuját.

JOSH SARGENT SKORPIÓRÚGÁSA A WATFORD ELLEN



Az észt bajnokságról nem sok szó esik a balti állam határain kívül, de ez a gól szerintünk megér egy misét. A Levadia Tallinn ghánai légiósa, Ernest Agyiri a Flora elleni fővárosi rangadón a saját térfeléről rúgta át a labdát az ellenfél kint álló kapusa fölött.

ERNEST AGYIRI FÉLPÁLYÁS GÓLJA



Azt már korábban is láthattuk, hogy nem csak az élvonalbeli bajnokságokban találunk szemkápráztató találatokat. Ezt az állítást remekül példázza a francia másodosztályban (Ligue 2) vitézkedő EA Guingamp szélsője, Jérémy Livolant is, aki a Laval elleni bajnokin 40 méterről bombázott félfordulatból a kapu jobb oldalába.

JÉRÉMY LIVOLANT BOMBÁJA



Természetesen kiemelkedő egyéni produkciókat is találtunk a 2022-es év góltermésében. Példának itt van Federico Valverde szólója – a Real Madrid uruguayi középpályása a saját térfeléről indulva gyalogolt el a Mallorca tizenhatosáig, majd jó 17 méterről a jobb felső sarokba tekerte a labdát.

FEDERICO VALVERDE MALLORCA ELLENI SZÓLÓJA (MEGTEKINTÉS ÁTKATTINTÁSSAL)



Néha a legtávolabbi helyeken születnek a legbámulatosabb gólok – ezt bizonyítja Everaldo Stum esete is. A japán Kasima Antlers brazil támadója a Cerezo Oszaka elleni találkozón lőtte meg azt a gólt, amely sokak szerint a japán élvonal történetének legszebb találata. A 31 éves csatár egy esernyőcselt követően kifejezetten éles szögből ollózott a vendégcsapat kapujába.

EVERALDO OLLÓZÁSA


Végül, de nem utolsósorban itt van az Aston Villa brazilja, Douglas Luiz is, aki a Bolton elleni Ligakupa-mérkőzésen tökéletesen csavart szögletből a hosszú sarokba.

DOUGLAS LUIZ SZÖGLETGÓLJA

SZAVAZÁS

Melyik volt 2022 legszebb gólja?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik