Videó: új Guinness-rekord születendőben, ez a legtávolabbi kapusgól

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.03.23. 09:08
null
Leandro Requena saját ötösén belülről szerzett gólt (Fotó: Getty Images)
Minden bizonnyal megdőlt a legtávolabbról szerzett kapusgól Guinness-rekordja, miután a chilei labdarúgó-bajnokság (Primera División) legutóbbi, 9. fordulójában a Colo Colo elleni hazai mérkőzésen a Cobresal argentin kapusa, Leandro Requena saját ötösén belülről előrevágott labdát lőtt az ellenfél kapujába, 3–0-ra módosítva ezzel az állást és megdöntve az angol Newport kapusának korábbi csúcsát.

Requena a 77. percben végzett el egy kirúgást, s nem is törődött sokat a labdával, melybe egy jó nagyot rúgott, s az ellenfél térfelének közepén pattanó labda alaposan megtréfálta a vendég Colo Colo tizenhatoson kívül helyezkedő kapusát, Brayan Cortést, aki bár még megpróbált a labda után szaladni, de a felette átpattanó lövést már nem tudta védeni.

Requena a lövést az ellenfél kapujától 101 (!) méterre eresztette el, megdöntve ezzel az eddig 96.01 méterrel csúcstartó rekordját, hiszen a legtávolabbi gólt az angol Newport kapusa, Tom King szerezte, aki a Stoke City korábbi kapusának, Asmir Begovicnak az akciógólját adta át a múltnak.

LEANDRO REQUENA GÓLJA



A KORÁBBI CSÚCSTARTÓ TOM KING GÓLJA


TÁVOLI GÓLOK KAPUSOKTÓL

A 3–1-es Cobresal-sikerrel végződő mérkőzés után Requena arról beszélt, hogy boldog lenne, ha egy ilyen rekorddal kerülne be a történelemkönyvekbe, ugyanakkor készült a nagy kirúgásra, hiszen a Cobresal stadionja 2400 méterrel a tengerszint felett van, de ebbe a lövésbe több erőt tett. Kitért arra is, hogy ahhoz, hogy hivatalosan is Guinness-rekord legyen góljából, még egy bizottságnak is meg kell vizsgálnia a körülményeket, ugyanakkor a felvételek alapján úgy tűnik, ez lesz az új csúcs, hiszen Requena az ötös vonalához képest egy méterrel hátrébbról lőtte meg a labdát, míg King az ötös vonaláról végezte el kirúgását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik