Videó: Suárez 2.0? A vb-drámához kísértetiesen hasonló eset történt

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.08.19. 09:51
null
Katarban megtörtént az, ami Dél-Afrikában is
Egészen elképesztő jelenetek zajlottak a katari élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (QSL): az al-Duhail–al-Rajjan összecsapáson a hazai csapat 2–1-re vezetett, amikor a 89. percben az egyik védő kézzel hárította a gólba tartó labdát. Természetesen villant a piros lap, s jöhetett a tizenegyes, amit Yohan Boli a keresztlécre lőtt. Ismerősen hangzik a történet? Nem véletlenül!


Tizenkét évvel ezelőtt igencsak hasonló eset történt a dél-afrikai világbajnokságon: az Uruguay–Ghána negyeddöntős összecsapáson Luis Suárez a 121. percben mutatott be látványos kezezést a gólvonalon 1–1-es állásnál.

Természetesen akkor a klasszis csatárt és most a katari védőt is kiállították, és büntetőt ítéltek. Ami a leghihetetlenebb, hogy a jelenlegi esetnél a vendégek csatára pontosan ugyanúgy a keresztlécre bombázta a labdát, mint akkor Asamoah Gyan.

Az al-Duhail 2–1-re megnyerte a bajnokit – jól emlékezhetünk, hogy Suáreznek is megérte a kezezés és a piros lap, hiszen a tizenegyespárbajban Uruguay 4–2-re győzedelmeskedett.

Íme, mindkét eset videón!


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik