Videó: győztes gólt szerzett a Chape-tragédia egyik túlélője

Vágólapra másolva!
2019.10.01. 16:31
Első gólját szerezte tétmérkőzésen Alan Ruschel, a Chapecoense-repülőgépszerencsétlenség egyik túlélője a tragédiát követően. A Goiás az ő találatával győzte le a Cruzeirót a brazil élvonalbeli-bajnokság 22. fordulójában.

A 2016 novemberében történt tragédiát a 68 utas és kilencfőnyi személyzet közül hat személy: három labdarúgó, Alan Ruschel, Jackson Follman és Zampier Neto, valamint Jimena Suárez légi utaskísérő és Rafael Henzel újságíró, továbbá egy szerelő élte túl.Alan Ruschel, Jackson Follman és Zampier Neto, valamint Jimena Suárez légi utaskísérő és Rafael Henzel újságíró, továbbá egy szerelő élte túl.

A szerencsétlenség után egyedül Jackson Follman nem tudta aktívan folytatni pályafutását, ugyanis ő elvesztette jobb lábát a tragédiában. Zampier Neto továbbra is a Chapét erősíti, ám Alan Ruschel visszatért a Goiáshoz, ahol korábban kölcsönben szerepelt.

A bal oldali védőként, valamint középpályásként is bevethető Ruschel magyar idő szerint hétfő hajnalban megszerezte első gólját tétmérkőzésen a tragédia óta, a Cruzeiro elleni bajnoki összecsapáson az ő találatával győzött csapata.

A 30 éves középpályásnak ez volt az első gólja a brazil élvonalban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik