Videó: amikor Suárez kézzel mentett a gólvonalon a vb-negyeddöntőben

Vágólapra másolva!
2020.07.02. 14:14
null
Az ominózus kezezés (Fotó: AFP)
A sportvilág lassan éledezik a koronavírus-járvány miatti kényszerszünetet követően, de mivel archív visszatekintéseink népszerűek voltak olvasóink körében, folytatjuk videós múltidéző sorozatunkat. Ezúttal Luis Suárez „mentését” vesszük elő a 2010-es világbajnokságról, ami óriási szerepet játszott abban, hogy az uruguayi csapat az elődöntőig menetelt a tornán.

Napra pontosan 10 éve, 2010. július 2-án a dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében Uruguay és Ghána csapott össze, miután előbbi a dél-koreai, míg utóbbi az amerikai csapatot búcsúztatta a legjobb 16 között. Az 1–1-es rendes játékidő után hosszabbítás következett, aminek a 120. percében egy beadást követően Dominic Adiyiah fejesét Luis Suárez kézzel védte a gólvonalon.

Ghána az utolsó pillanatokban továbbjutást érő tizenegyeshez jutott, míg a játékvezető az uruguayiak támadóját természetesen kiállította. A 11-est azonban Asamoah Gyan a lécre lőtte, majd a tizenegyespárbajt is elveszítette Ghána, így Uruguay jutott tovább az elődöntőbe, amelyben a hollandok búcsúztatták a dél-amerikai csapatot.

LUIS SUÁREZ KEZEZÉSE 3:23-NÁL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik