Videó: amikor a brazil csatár egy meccsen hét gólt szerzett

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.04.08. 09:58
null
Afonso Alves (balra) egymaga hét gólt szerzett a Heracles ellen (Fotó: AFP)
A koronavírus megbénította a sportvilágot, és lassan már nem marad olyan ország, ahol még rendeznek labdarúgó-mérkőzéseket. Mit lehet ilyenkor tenni? Irány az archívum! Ezúttal egy legendás „mesterhetest” idézünk fel.

Afonso Alves elsősorban azzal tett szert hírnévre, hogy a Heerenveen Heracles elleni, hazai pályán 9–0-ra megnyert bajnoki mérkőzésén hét gólt szerzett 2007 októberében.

Érdekesség, hogy edzője ugyan már mind a három cserelehetőségét felhasználta, a 89. percben mégis lehívta a pályáról Afonso Alvest, hogy a közönség állva tapsolhassa meg a különleges teljesítményét.

A brazil csatár az eggyel korábbi, 2006–2007-es idényben 31 összecsapáson 34 gólig jutott, így csatlakozott a két korábbi PSV-sztárhoz, Romárióhoz és Ronaldóhoz, akiknek brazil játékosként szintén sikerült gólkirályi címet szerezniük az Eredivisie-ben.

A nyolcszoros brazil válogatott, 2007-ben Copa América-győztes labdarúgó ezt követően 20 millió euró körüli összegért az akkor a Premier League-ben szereplő Middlesbrough-hoz szerződött, ott azonban nem váltak be a számításai (42 bajnokin 10 gólig azért eljutott). 2009-től katari csapatokban játszott, majd 2015-ben jelentette be a visszavonulását.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik