Videó: a pápa jótékonysági meccsén kapott össze Maradona és Verón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.13. 09:36
null
Maradona és Verón között itt még szent volt a béke (Fotó: diarioepoca.com)
A múlt és a jelen labdarúgásának több jeles képviselője is pályára lépett azon a szerdai jószolgálati találkozón, amelyet Rómában rendeztek meg Ferenc pápa támogatásával, „Mérkőzés a békéért" elnevezéssel. A résztvevők között ott volt Diego Maradona és Juan Sebastián Verón is, ők az első félidő végén összeszólalkoztak egymással.

Az Olimpiai Stadionban rendezett találkozón szóhoz jutottak olyan jelenlegi és korábbi klasszis játékosok, mint Diego Maradona, Cafu, Francesco Totti, Edgar Davids, Ronaldinho vagy Hernán Crespo. A jótékony célból rendezett mérkőzés hét gólt és rengeteg szép jelenetet hozott, ironikus módon mégis egy összetűzés kapta a legnagyobb visszhangot.

A negyven perces első félidő végén két argentin, Diego Maradona és Juan Sebastián Verón szólalkozott össze egymással, miután egyik párharcukat követően földre került Maradona. Az argentinok legendás alakja először jót nevetett az eseten, azt követően azonban egyre hevesebb vitába bonyolódott korábbi játékosával (Maradona 2008 és 2010 között volt argentin szövetségi kapitány – a szerző).

A levonulásnál egészen odáig fajultak a dolgok, hogy Maradonát a biztonságiaknak kellett az öltözőbe kísérniük. A mérkőzés után a Maradona csapatát erősítő Stefano Mauri elárulta, az öltözőben már kibékült a két játékos, sőt, egymást átkarolva nevettek a történteken.

Maradona és Verón összeszólalkozása

Hogy ne csak erről maradjon emlékezetes a mérkőzés – melynek bevételét az augusztusi itáliai földrengés áldozatainak megsegítésére fordítják –, arról Francesco Totti gondoskodott, aki éppen Maradona passzát váltotta gólra.

„Végre együtt játszhattam Maradonával, így már boldogan visszavonulhatok” – mondta a meccs után a Roma játékosa.

A találkozó góljai

JÓTÉKONYSÁGI MÉRKŐZÉS
TEAM RONALDINHO–TEAM MARADONA
4–3
Gólszerző: Kanouté (5.), Bojan (34.), Crespo (67.), Cavenaghi (78.), ill. Di Natale (1.), Totti (22.), Burdisso (68.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik